VECKANS STORA SNACKIS
Allsvenskan norra

TV: Viral supersuccé för zorrostraff-räddningen

ANNONS

Spridits till över 150 000 personer på Facebook: "David mot Goliat"

I måndags publicerades ett videoklipp på Innebandymagazinet.se med Djurgårdens målvakt Andreas Beckius och hans straffräddning i matchen mot Gävle i Allsvenskan Norra. Hans innovativa sätt att störa Anton Arvidssons zorrofinter blev en snackis och under veckan har artikeln spridits ordentligt i sociala medier. Idag (torsdag) har artikeln fortfarande varit vår mest lästa artikel i realtid, och på Facebook har klippet nått över 150 000 personer. (Se klippet ovan)

Vi tog ett snack med huvudpersonen, Andreas Beckius.

Hur känns det att vara veckans hetaste innebandyprofil? 

– Bara kul att det är av en positiv anledning den här gången. Ofta kan vi målvakter göra en del sjuka grejer som aldrig omnämns, kanske är det svårare att bedöma svårighetsgrader i en målvakts ingripande än när en utespelare har show. Jättekul att straffen, räddningen i det här fallet, fått mycket uppmärksamhet, säger Andreas Beckius till Innebandymagazinet.

Varför tror du att det blivit en så stor snackis?

– Det säger dock mer om hur skeva reglerna för straffarna är. Ingen förväntar sig att någon målvakt ska ta en straff med dagens regler och hade Arvidsson gjort mål i vanlig ordning hade ingen pratat om den. Det är lite David mot Goliat, folk gillar att sympatisera med underdogs helt enkelt.

Vad har du fått för reaktioner efter räddningen?

– Mycket positiva och varma ord från höger och vänster, straffräddningen blev grädden på moset med tanke på att jag höll nollan i 60 minuter vilket för mig personligen är den stora bedriften.

Arvidsson (straffskytten) erkände att ditt målvaktsagerande var något nytt och oväntat för honom, tror du att du får svårare att överraska skytten nästa gång det blir straff?

– Man får försöka hitta på något som kan störa. På träningarna kör jag mycket ståendes som streetbandy-keeper, ofta med klubba dessutom. Arvidsson hade lagt två exakt likadana straffar i de inledande omgångarna så direkt när han tog in bollen i hooken visste jag vad som väntade och vart han skulle lägga den och i vilken ”zorrodragning”. Denna räddning funkar inte igen, inte som garanti, som målvakt är du alldeles för sårbar mot zorrostraffar. Hade han bara tittat upp en hundradels sekund så hade han spräckt nollan, förmodligen med en förnedrande tunnel…

Straffräddningen i bilder (Foto: Nobbes Djurgårdsbilder):






Den här artikeln handlar om: