EXTRA
Foto: Per Wiklund
Internationellt

EXTRA: Nya datum för herr-VM och dam-VM

ANNONS

Datumen för framflyttade VM-turneringen för herrar är fastställda, och det har gjort att även damernas VM får byta datum.

Internationella Innebandyförbundets styrelse beslutade tidigare att skjuta upp herr-VM 2020 i Helsingfors, som skulle ha spelats i december 2020, till 2021, vilket påverkar tävlingskalendern 2021 och särskilt dam-VM i Uppsala. Finska Innebandyförbundet har ansökt om att arrangera herr-VM 3-11 december 2021. Detta krockar med datumen för dam-VM, som var planerat att spelas 4-12 december 2021. 

– IFF har varit i kontakt med både finska och svenska förbundet för att diskutera situationen. Huvudfrågan har varit att det är begränsad arenatillgänglighet i Helsingfors. Efter noggrann utvärdering har Svenska Innebandyförbundet och Uppsala stad kunnat hitta en ny lösning, den bästa möjliga i den nuvarande situationen, som IFF verkligen är tacksamma för. IFF:s styrelse har nu godkänt svenska förbundets förslag att spela dam-VM i Uppsala den 27 november - 5 december, eftersom detta är det enda andra alternativet i november före herr-VM. Detta kommer att orsaka en tre dagars överlappning med VM-gruppspelet för herrar som vi behöver dra nytta av, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund i ett pressmeddelande.

Nya datum för VM-turneringarna

  • Dam-VM: 27 november - 5 december i Uppsala
  • Herr-VM: 3-11 december i Helsingfors, Finland

TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld


Du kanske även vill läsa:
Logisk lösning - men det kommer bli löjligt trångt
Logisk lösning - men det kommer bli löjligt trångt
Den här artikeln handlar om: