Foto: Per Wiklund
Internationellt
Logisk lösning - men det kommer bli löjligt trångt
ANNONS

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson kommenterar nya datumen för herr- och dam-VM.

Det var en logisk lösning på VM för herrar och damer 2021. Men det kommer bli löjligt trångt år 2021. Spontant är hur ska vi ska hinna med allt under nästa år till följd av Covid-19?

Innebandy-VM för herrar har nu flyttats fram ett år i tiden. Internationella Innebandyförbundet presenterade det nya datumet 3-11 december 2021. Hartwall Arena är inte en hall som du kan boka lite hur du vill utan det fanns troligtvis inga andra datum att spela med.

Det fanns egentligen som jag ser det bara två alternativ. Spela herr VM i december 2021 eller i december 2022. Nu valde IFF att genomföra VM 2021 vilket är bra OM det nu blir aktuellt med stora idrottsevenemang nästa år. Vi kan redan nu räkna bort våren 2021. I alla fall hur det ser ut nu. Det finns inget som tyder på att det kommer arrangeras event med 10 000 åskådare eller fler under våren 2021. Att hela vägen fastställa hur hösten 2021 blir är för tidigt att säga. Det är bara att hoppas att världsläget förändrats. 

Arrangörer för musikkonserter har redan sett första halvåret 2021 som förlorat. I alla fall de större konserterna som spelas i ishockeyarenor eller fotbollsarenor.

Dam-VM i Sverige kommer spelas en vecka tidigare än planerat. 27 november till 5 december blir det VM-fest i Uppsala. Det betyder att VM-turneringarna överlappar varandra lite. Jag ser det som något spännande då fokus kommer ligga på innebandy under två veckor. Jag tror absolut att innebandyn kommer kunna hantera detta på ett bra sätt. Tänker vi positivt kan december 2021 bli något riktigt spännande med två VM-finaler två helger i rad. Och de stora innebandyfansen som vill uppleva båda turneringarna får redan nu börja planera...


TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: