#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

SSL-spelare klar för comeback i allsvenskan

ANNONS

Topplaget Västra Mälardalen har fått väldigt fin förstärkning till truppen.

Efter förra säsongen valde SSL-spelaren Hanna Garman att ta en time out från innebandyn på grund av psykisk ohälsa. 24-åringen har spelat fem säsonger i SSL med Mora, Linköping och senast Västerås Rönnby. Hon var även med i förbundets talangutvecklingsprogram för framtida landslagsspelare, Guldsteget.

Nu kommer glädjande besked från allsvenska topplaget Västra Mälardalen IB som fått förstärkning av en Garman som hittat motivationen för att fortsätta spela igen.

- Att Hanna är här är en seger för henne men även för innebandyn. Hon är en fantastisk spelare och människa som kommer bidra med otroligt mycket både på och utanför plan. Vi i VM är otroligt glada att Hanna valt att spela hos oss, säger sportchefen Frippe Norén till lagets Instagramkonto. 

 

Backklippan fanns med på planen i premiären när Västra Mälardalen kryssade mot hennes gamla lag Linköping IBK. Så här säger Garman själv om valet att fortsätta karriären i Västra Mälardalen.  

- Mina förväntningar inför säsongen är självklart att vi kommer sikta högt. Jag tror och hoppas på att vi når kvalet till SSL och att vi sedan kommer ta det därifrån. För mig handlar denna säsong om att fokusera på att finna glädjen till innebandyn och fokusera på att det är en rolig grej. Laget är fantastiskt, alla hänger med alla och det är en väldigt öppen och lättsam grupp. Varför det blev just VM var för att föreningen verkligen gjort sitt yttersta för att försöka hitta den bästa lösningen för mig. Frippe har verkligen tagit hänsyn till min situation och funnit bra lösningar för att jag fortfarande ska kunna spela utifrån mina förutsättningar. Jag är väldigt glad över att ha hamnat här i VM och ser fram emot säsongen.

Den här artikeln handlar om: