#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Framtida landslagsspelare lägger klubban på hyllan

ANNONS

Psykisk ohälsa tvingar Västeråsbacken till att lägga klubban på hyllan.

I mitten på februari skrev vi om Västeråsbacken Hanna Garman som tog time out från innebandyn på obestämd tid, något som 24-åringen avslöjade för VLT-sporten. Då hade hon inte spelat sedan i december månad på grund av psykisk ohälsa och hon visste inte när hon skulle vara tillbaka på planen igen.

- Framtiden är oklar. Jag slåss lite med mig själv. En del av mig vill ju komma tillbaka men samtidigt känns inte innebandyn lika viktig längre. Jag känner att jag behöver jobba med mig själv och komma upp på benen igen, sa hon då till VLT.

24-åringen tillhörde Guldsteget, förbundets talangfabrik för tänkta framtida A-landslagsspelare och hon har tidigare spelat med Linköping och Mora i Superligan. Det blev dock ingen mer match för Garman förra säsongen och i helgen gick hon ut på sin Instagram och meddelade att hennes innebandykarriär på elitnivå är över.

- Känns väldigt konstigt att skriva detta men nu tar min innebandysatsning slut. Försöker intala mig att detta är precis som att jag skulle skada mig fysiskt och pga detta behöva gå ner i träningsmängd. Min kropp o knopp försöker övertala tävlingsmänniskan i mig gång på gång att ta ett eller två steg tillbaka. I nuläget kan jag inte lägga ner så mycket tid på innebandyn utan jag måste prioritera annat. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag tror att min tid på innebandyplanen är över, för det är fortfarande trots allt någonting som gör mig glad. Om jag kommer spela innebandy i framtiden så ska jag försöka ha det som hobby och inte som identitet. Tack alla fina människor jag mött och fått spela med! Vi får se om vi ses i sarghörnet någon gång i framtiden, skriver Garman.

Visa det här inlägget på Instagram

Känns väldigt konstigt att skriva detta men nu tar min innebandysatsning slut. Försöker intala mig att detta är precis som att jag skulle skada mig fysiskt och pga detta behöva gå ner i träningsmängd. Min kropp o knopp försöker övertala tävlingsmänniskan i mig gång på gång att ta ett eller två steg tillbaka. I nuläget kan jag inte lägga ner så mycket tid på innebandyn utan jag måste prioritera annat. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag tror att min tid på innebandyplanen är över, för det är fortfarande trots allt någonting som gör mig glad. Om jag kommer spela innebandy i framtiden så ska jag försöka ha det som hobby och inte som identitet. Tack alla fina människor jag mött och fått spela med! Vi får se om vi ses i sarghörnet någon gång i framtiden☀️

Ett inlägg delat av Hanna Maria Garman (@hannagarman)


Den här artikeln handlar om: