Nya besked
Foto: Per Wiklund

Tre SSL-tränare om dagens publikbesked

ANNONS

Sirius, Mullsjös och Storvretas herrtränare tycker till om dagens besked.

Tidigare idag kom det ett nytt förslag från regeringen där man har gett FHM i uppdrag att se över om man kan lätta på restriktionerna angående publikfrågan. Grundregeln är fortfarande max 50 personer men regeringen har tagit fram ett förslag med ett undantag att utöka den till 500 sittande personer och ett beslut ska tas den 8 oktober. Om det går igenom så börjar det att gälla från och med den 15 oktober.

Innebandymagazinet har pratat med tre olika SSL-tränare på herrsidan för att höra deras tankar om dagens förslag.  

- Det vore kul om det blir så. Det skulle vara perfekt om de lättar på restriktionerna så att kan fylla upp hallarna lite igen. Det blir ju betydligt roligare matcharrangemang i så fall och innebandy är fortfarande häftigast att uppleva live. Så jag tycker att det låter jättebra och hoppas verkligen på att de blir så nu.
/Stefan Forsman, Sirius

- Det är såklart glädjande nyheter. Det är ett steg i rätt riktning mot att få tillbaka den härliga atmosfären som blir med publik i arenorna runt om i landet. Men samtidigt gäller det att hålla sig kall fram till dess att de klubbat igenom beslutet den 8 oktober. Men så länge man kan genomföra matcherna på ett säkert sätt och hålla avstånd så är varje steg mot att fylla arenorna superkul. Så det är ett beslut som jag välkomnar både stämningsmässigt och ekonomiskt.
/Johan Nygårdh, Mullsjö

Det är absolut rätt riktning att gå. Nu har det varit tomma läktare rätt länge och känslan är att man måste börja lätta på restriktionerna. Men självklart ska vi respektera och ta hänsyn till smittans värde och se till så att vi håller avstånd och ser till så att folk är friska. Men man måste börja någonstans och se vad som händer. Funkar det så kanske man kan utöka succesivt och funkar det inte så har vi alla fall gjort ett försök och då får man väl gå tillbaka.
/Oscar Lundin, Storvreta


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld