Extra
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Glädjebesked för innebandyn efter regeringens presskonferens

ANNONS

Det tillåtna publikantalet kommer troligtvis att utökas inom kort.

Under tisdagen meddelade regeringen ett nytt besked angående publikfrågan och det nya förslaget är att utöka begränsningen till en sittande publik på 500 personer. Gränsen på 50 deltagare gäller fortfarande som huvudregel men det kommer göras undantag för bland annat idrottsevenemang meddelade kultur- och demokratiminister Amanda Lind på presskonferensen. 


– Ett undantag som tillåter arrangemang med sittande publik på upp till 500 personer kommer att ses över, säger Amanda Lind. 

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att återkomma med rekommendationer på lättnader eller restriktioner på förslaget och den 8 oktober ska beslut tas och det kommer att börja gälla den 15 oktober.

– Det finns ett färdigt förslag gällande arrangemang som ska beslutas om den 8 oktober och som kan börja gälla från den 15 oktober. Det möjliggör arrangemang med sittande publik upp till 500 personer med ett avstånd på en meter, och att två personer i samma sällskap kan sitta tillsammans utan avstånd mellan sig, säger Amanda Lind. 

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup välkomnar förslaget:

 – Ett positivt besked för Svensk Innebandy och för idrotten, ett bra första steg, men också ett viktigt besked då det förutom höjningen till 500 åskådare skapar beskedet en framtidstro och energi inom idrotten som vi alla så väl behöver, säger Ahlerup till SIBF.se och fortsätter:

– Det är ett klokt beslut som kommer att betyda väldigt mycket för Svensk Innebandy, vi är alla medvetna om att med ett beslut i den här riktningen följer ett stort ansvar för alla arrangerande klubbar i landet. Det är ett ansvar som är väl förberett ute i landet hos våra distrikt och föreningar, ett ansvar som Svensk Innebandy är beredda att ta tillsammans med dem.

 


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: