EXTRA
Foto: Per Wiklund

FSSL om man tänker skjuta upp seriepremiären ännu längre

ANNONS

Föreningen Svenska Superligans VD om dagens beslut att det inte blir några lättnader i restriktionerna angående publik på idrottsevenemang.

Ett förslag om ett tak på att kunna samla 500 personer har utretts av regeringen och det fanns förhoppningar om att en förändring skulle kunna träda i kraft från 1 oktober, vilket var anledningen till att innebandyns SSL på herrsidan flyttade fram premiären till 3 oktober. Men på en presskonferens idag meddelade statsminister Stefan Löfven att man inte har fattat beslut om några lättnader i restriktioner eller rekommendationer.

Innebandymagazinet har pratat med VD:n för Föreningens Svenska Superligan och Faluns ordförande för att höra deras reaktioner om dagens beslut. 

– Någonstans är det klart att det är ett tråkigt besked att få. Men jag tror att alla samtidigt tycker, som utvecklingen har varit de senaste dagarna, att inte det här kommer som en blixt från klar himmel något sätt. Tråkigt besked men jag har också all respekt för läget som är just nu med ökad smittspridning. Då känns det som ett klokt och genomtänkt beslut att fatta, säger Faluns ordförande Daniel Lindkvist till Innebandymagazinet.

 FSSL:s VD Jörgen Lindgren om beslutet:

- Det är klart att utifrån ett idrottsperspektiv och som publik och fans är det ett tråkigt besked men det är ett beslut som vi måste respektera. Beslutet tas ju av en anledning och de har mycket bättre koll än vad vi har i den frågan. Någonstans hade väl alla en förhoppning om att det skulle komma ett beslut om en procentsats i förhållande till sin arenakapacitet istället. Men nu är det som det är och det är bara att göra det bästa av situationen.  

 Tycker du man nu ska titta på att flytta fram SSL-premiären ytterligare?

– Jag har inte ägnat det så mycket tanke. Jag tycker att man från ligahåll har varit tydliga med att man vill dra igång, man vill hedra det nya TV-avtalet, vilket jag har respekt och förståelse för. Vi utgår ifrån det, det är det här som gäller nu och då får vi göra det bästa vi kan utifrån det, säger Lindkvist och får medhåll från Lindgren som är inne på samma spår:

- Beslutet kom ju bara för en lite stund sedan så för det första måste vi titta på det och fundera ut vad det innebär. Vi har ju redan beslutat att damerna ska börja nu till helgen och herrarna nästa helg. Nu får vi sätta oss ner och titta på om det finns någon anledning till att ändra det men grundtanken är att vi ska spela som beslutat. Spontant tror jag inte att vi kommer skjuta upp det något mer, för hela serien är lagd och planerad att dra igång nu. Men man vet aldrig.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld