EXTRA
Foto: Per Wiklund

EXTRA: Regeringens besked om publik

ANNONS

Statsminister Stefan Löfven gick ut med information på torsdagen.

Ett förslag om ett tak på att kunna samla 500 personer har utretts av regeringen och det fanns förhoppningar om att en förändring skulle kunna träda i kraft från 1 oktober, vilket var anledningen till att innebandyns SSL på herrsidan flyttade fram premiären till 3 oktober. Men på en presskonferens idag meddelade statsminister Stefan Löfven att man inte har fattat beslut om några lättnader i restriktioner eller rekommendationer.

Efter att smittspridningen på nytt har börjat öka i Sverige blir det ännu ingen förändring.

– Krisen är inte över. Om läget förbättras, och smittspridningen går ner finns möjlighet att genomföra lättnader. Vi vill undvika att stänga ner, öppna upp, och stänga ner. Det förutsätter att vi alla tar vårt ansvar. Annars fungerar det inte. Fokus måste vara att begränsa smittspridningen, skydda liv och hälsa. Det är nummer ett, säger Stefan Löfven.

IBF Faluns ordförande Daniel Lindkvist om beskedet:

– Någonstans är det klart att det är ett tråkigt besked att få. Men jag tror att alla samtidigt tycker, som utvecklingen har varit de senaste dagarna, att inte det här kommer som en blixt från klar himmel något sätt. Tråkigt besked men jag har också all respekt för läget som är just nu med ökad smittspridning. Då känns det som ett klokt och genomtänkt beslut att fatta, säger Daniel Lindkvist till Innebandymagazinet.

Tycker du man nu ska titta på att flytta fram SSL-premiären ytterligare?

– Jag har inte ägnat det så mycket tanke. Jag tycker att man från ligahåll har varit tydliga med att man vill dra igång, man vill hedra det nya TV-avtalet, vilket jag har respekt och förståelse för. Vi utgår ifrån det, det är det här som gäller nu och då får vi göra det bästa vi kan utifrån det.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld