Försäsong
Foto: Per Wiklund

Släng dig i väggen Galante här kommer Mr. Autofire

ANNONS

Mr.Autofire är redo att skjuta in sig i Pixbofansens hjärtan.

Förra säsongens succélag Pixbo Wallenstam har haft en lugn silly season där man tappat tre spelare och förstärkt med lika många. Målvakten Kalle Lundgren har lämnat för Hagunda och honom har man ersatt med sin egen målvakt Filip Vom Hofe som var utlånad till Fagerhult Habo förra säsongen. På forwardsidan har man tappat Philip Bringestedt och Charlie Sköld och fått in Marcus Peil och Felix Lanver. Spontana känslan är att man ersatt varje spelare med en snäppet bättre uppdaterad version.

- Första tiden i Pixbo har varit väldigt rolig och spännande. Det är väldigt mycket nytt vilket känns kul och det finns mycket att lära från de äldre som har mycket rutin. Utöver det har det varit väldigt kul med ny miljö, både spelare och ledare har välkomnat mig väldigt fint, säger talangen Marcus Peil som hämtats hem till Göteborg igen från RIG Umeå.

Känner du att att du har fått tillräckligt med erfarenhet med dig från RIG för att stå på egna ben i SSL?

- De har helt klart lagt en bra grund. Det har framförallt varit väldigt givande att man flyttade hemifrån som 16 åring. Det blev inte så stor omställning med att klara av att ta hand om sig själv, eftersom man redan har gjort det i 3 år. Om man ska jämföra innebandyn så är nivån på träningar väldigt stor, framförallt i tempo och det fysiska spelet. Det blir intressant att se när serien drar igång, hur stor skillnad det är mot allsvenskan som jag har spelat i tidigare.

Vad har du för förväntningar på säsongen nu när du tränat med laget ett tag?

- Mina förväntningar är höga, det ska bli väldigt kul att testa på spelet på högsta nivån. Känns som vi har bra förutsättningar för att göra bra prestationer i serien också.

Tidigare i veckan pratade vi med Pixbostjärnan Andreas Stefansson och han öste beröm över det talangfulla nyförvärvet. Han har till och med gett honom ett nytt smeknamn. ”Mr.Autofire som jag brukar kalla honom skjuter på allt och är ett hot hela tiden med sitt skott. Det är tacksamt med den spelartypen som hotar hela tiden. Han kommer att skapa oreda för motståndarna.” 

- Haha Mr.Autofire var något nytt, roligt och påhittigt måste jag säga. Han har ju rätt i det han skriver, jag tycker om att skjuta.

Vi har ju tidigare gett dig smeknamnet Lill-Galante baserat på ungefär samma kriterier som Stefansson nämner. Vi tycker du påminner väldigt mycket om en viss Herr Alexander Galante Carlström. Vilket smeknamn gillar du bäst?

- Jag gillar Mr.Autofire bättre, det funkar ju till och med internationellt, och kul med något eget, haha.

Avslutningsvis, vem har fått äran att spela tillsammans med Mr.Autofire så här långt på träningar och matcher?

- Det har varit väldigt olika, på träning har vi spelat i alla möjliga konstellationer. Vi har bara spelat en match hittills och då spelade jag tillsammans med Oskar Weissbach och Filip Wramdemark.