SSL Herr
Per Wiklund

Trots 35 mål i fjol - Stefansson kräver bättring: "Kan inte gå sämre"

ANNONS

Andreas Stefansson lovordar nyförvärven och Pixbos chanser: "Bättre än förra året"

35 mål i fjol - och en delad femteplats i skytteligan med Helsingborgs Jonathan Nilsson. En lyckad säsong för många forwards - men inte om man pratar med Andreas Stefansson till Innebandymagazinet. 


– Det är en siffra som jag inte är det minst nöjd med och jag vet att jag kan producera mer. Det kan inte gå så mycket sämre än vad det gjorde förra året. Jag fick en roll som inte passade mig och kom aldrig i gång så bra som jag vill, säger han och fortsätter: 

Vi låg väldigt lågt med hela laget - för lågt för att ens ges chansen att kontra. Det passar inte mig. 

Hur många mål siktar du på i år? 

– Fler än förra året i alla fall. Trots att det är färre matcher i år. Jag tror att vi kommer att spela lite högre försvarsspel nu, vilket kommer att passa mig bra och att jag kommer att kunna göra fler "enkla" mål. 

Hur bra är säsongen Pixbo? 

– Bättre än förra året - med risk för att alla alltid säger det inför en säsong, säger Stefansson med ett skratt och fortsätter: 

– Förra året kändes det ganska osäkert med många unga killar som var helt oprövade. De klev in och gjorde det fantastiskt bra allihopa och bidrog verkligen till att vi slutade trea i serien. I år har vi fått in två bra rightare i offensiven som kommer att bidra med mål. På försäsongen har vi testat alla möjliga kombinationer och tekniska detaljer. Just nu har jag ingen aning om vilka jag kommer att spela med i premiären. 

Berätta om nyförvärven! 

– Felix Lanver tror jag att de flesta känner till redan. Han är jäkligt smart och klok i offensiven och kommer att bidra med mycket mål. Han har en otrolig högstanivå och när han har dagen kan han göra åtta mål i en match.

– Marcus Peil, eller "Mr.Autofire" som jag brukar kalla honom skjuter på allt och är ett hot hela tiden med sitt skott. Det är tacksamt med den spelartypen som hotar hela tiden. Han kommer att skapa oreda för motståndarna.