Västerås Floorball Cup
Foto: Per Wiklund
Cuper & läger

Kan Nackaspelaren följa upp genombrottssäsongen?

ANNONS

Philippa Blom inför helgens turnering i Västerås.

Nacka Wallenstam och snipern Philippa Blom tog SSL med storm som nykomlingar förra säsongen. Men nu kan man inte flyga under radarn längre utan den kommande säsong väntar det svåra andra året.

- Kommande säsong ska bli riktigt rolig. Som man väntat hela våren och sommaren på att det äntligen ska dra igång. Spela matcher som verkligen betyder något är alltid det bästa. Jag tror verkligen på Nacka i år då vi har rutin med oss från ett år i SSL. Dessutom har vi några riktigt bra nyförvärv, säger Blom till Innebandymagazinet. 

19-åringen fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon vann den interna poängligan på 17 mål och 5 assist. Framförallt är hennes fina kliniska avslut som visar vägen allt som ofta för Nacka.

- Jag har alltid haft förväntningar på mig själv att alltid bli bättre. Efter förra säsongen så var det mycket nytt och många nya intryck att ta lärdom av. Jag tror på att både jag och laget tagit till oss av förra säsongen och kommer göra något bra utav det.

Seriepremiären är bara 14 dagar bort och i helgen slipar Nacka på formen genom att delta i Västerås Floorball Cup.

- Inför kommande helg så känns det riktigt bra att få någon typ av genrep inför säsongen. Jag tror hela laget behöver några bra matcher i benen för att komma igång ordentligt till premiären. Jag vill att vi ska gå dit och göra vår grej som vi är så bra på. Inte tänka så mycket utan ha kul och spela vårt spel.

Första matchen är bara några timmar bort och den är mot Jönköping, som är ett lag som Nacka kommer att kriga om samma tabellplaceringar med.

- Tankarna inför den matcher är väl att vi ska träna på allt nytt men också ha riktig roligt.  Det ska bli kul att möta Jönköping eftersom vi inte fick mötas i sista omgången med tanke på Corona. Tror att det kommer bli en händelserik match.

Här sänds alla matcher från Västerås Floorball Cup.

Den här artikeln handlar om: