Försäsongsturnering
Foto: Magnus C Lydahl

Första upplagan av Västerås Floorball Cup

ANNONS

I helgen drabbas sex SSL-lag och sex Allsvenska lag samman i Västerås.

Ikväll drar den första upplagan av Västerås Floorball Cup igång, en försäsongsturnering där 6 SSL-lag och 6 allsvenska lag drabbas samman i två separata klasser. Det är Västerås Rönnby som är arrangörer och Innebandymagazinet har fått en pratstund med Rönnbys SSL-tränare Andreas Harnesk.

- Tanken är att skapa bästa möjliga förberedelser för lag inför sina serier samtidigt som publiken ska få se toppmatcher på damsidan även om det blir via webben den här gången. Vi vill få hit bästa domarna och några av de bästa damlagen i SSL samt i allsvenskan, säger Harnesk och fortsätter:

- Vi tänker att förberedelserna ska vara fullängdsmatcher med ordentliga pauser och ordentliga uppvärmningar för att lagen och domarna ska kunna utveckla varandra samtidigt som det blir tävling. Med andra ord vill vi ha kvalitet i matcherna istället för en stor mängd matcher. 

Lagen som är med i SSL-klassen är Västerås Rönnby, Täby, Endre, Jönköping, Sirius och Nacka Wallenstam. I den allsvenska klassen hittar vi Västerås Rönnby, Bele Barkarby, Västra Mälardalen, Borlänge, Älvsjö och Tyresö Trollbäcken.

- För vår del hoppas jag att vi börjar få till olika delar av vårt grundspel och kan vara mångsidiga och svårlästa i det. Vi vill ha flera sätt att vinna matcher på redan nu samtidigt som vi hoppas på att få många nyttiga lektioner med oss efter turneringen. Jag tror att vi redan nu kan prestera bra innebandy mot duktiga lag. Mina förväntningar är att vi är en lagmaskin som blir bättre för varje period som går.

Det är ju även flera topplag i allsvenskan på plats, kommer du passa på att sitta på läktaren och scouta framtida SSL-spelare?

- Haha, det finns massvis med spännande spelare och lag i den allsvenska klassen. För att undvika smittspridning har vi ett publikförbud i år vilket även gäller mig. Det ska vara rättvist och alla lag ska få schyssta förutsättningar. När andra lag inte får sitta på läktaren gäller det även mig. Men jag ser fram emot att följa de allsvenska lagen på webben.

SSL-klassen är uppdelad i två grupper där Rönnby, Jönköping och Nacka är en grupp och Täby, Endre och Sirius är i den andra gruppen. Gruppspelet pågår under fredagen och lördagen för att sedan övergå till slutspel på söndagen. 

- Två lag som har bidragit med en massa energi i SSL. Båda känns som lagmaskiner med ett par spännande individualister i sina lag. Det blir säkert tuffa matcher för oss. Jag ser fram emot att få spela dem, avslutar Harnesk.

Spelschema - alla matcher streamas här


Fredag

SSL  Rönnby-Nacka 1900

SSL Täby-Endre 1900

Lördag

All Rönnby-Tyresö 0900

All Mälardalen-Bele 0900

SSL Endre-Sirius 1130

SSL Jönköping-Nacka 1130

All Mälardalen-Borlänge 1430

All Tyresö-Älvsjö-Älvsjö 1430

SSL Rönnby-Jönköping 1730

SSL Sirius-Täby 1730

All Rönnby-Älvsjö 2000

All Borlänge Bele 2000

Söndagen

Slutspel där spelschemat kommer att uppdateras under turneringens gång