Foto: Per Wiklund
Landet runt

Ordföranden: "Jag har inte varit med och fattat besluten"

ANNONS

Meningsskiljaktigheter och information hur damlaget ska ledas har skakat om IBK Kungälv under flera dagar. Damtränaren och ordförande avgick i veckan som gick.

IBK Kungälvs ordförande Carl Adiels och huvudtränaren för damlaget Jimmie Gustafsson har slutat med omedelbar verkan kunde Kungälvs-Posten avslöja för några dagar sedan.  

– Absurt hur de har hanterat situationen, tycker Jimmie Gustafsson. 

I slutet av förra veckan tackade IBK Kungälvs ordförande Carl Adiels för sig. Lite tidigare hade damlagets tränare Jimmie Gustafsson och Thomas Eklind hoppat av sina uppdrag. 

– Vi var inte överens om hur saker ska skötas. Då vill jag inte vara kvar så att det blir infekterat. Vi har olika sätt att se på hur vi ska gå vidare med damsektionen. Drastiskt? Ja, men om jag är kvar blir det bara fel. Styrelsen har varit överens tidigare, men sedan har de ändrat saker utan min vetskap. Jag har inte varit med och fattat besluten, säger Carl Adiels till Kungälvs-Posten. Han är i övrigt fåordig om vad den utlösande faktorn har varit. 

Tränaren Jimmie Gustafsson är mer öppen till Kungälvs-Posten hur han ser på konflikten. 

– IBK Kungälvs damlag har inte fått ut vad man hoppats på efter sammanslagningen mellan STC Kungälv och Marstrands IBK. Laget har haft en tunn trupp och resultaten har uteblivit. IBK Kungälv har som bäst varit ett mittenlag i division 1. Tanken istället varit att integrera seniortruppen med JAS-laget och på så sätt få in en större bredd i A-laget. Styrelsen hade beslutat saker utan att Carl fått reda på det. De fryser ut ordföranden, men säger till oss att styrelsen har beslutat det. 


Till Innebandymagazinet säger Carl Adiels att klubben borde erkänt direkt att man agerat fel.

 – Jag antar att alla har försökt att göra sitt bästa och att det blivit fel helt enkelt. Jag önskar IBK Kungälv lycka till att hitta en ny ordförande. Jag önskar att jag hade vetat vad jag vet idag för då kanske situationen sett annorlunda ut. 

Den här artikeln handlar om: