EXTRA
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Extra: Vill flytta VM till nästa år

ANNONS

"Vi ser det inte som ett vettigt alternativ om vi inte får ta in 13 000 åskådare"

4-12 december är herrarnas innebandy-VM planerat att spelas i Helsingfors. Men på grund av Covid-19 är det högst osäkert om det blir så. Nu har Finlands innebandyförbund kommit fram till att det vore bäst att skjuta upp turneringen till nästa år, och det är vad man kommer att ansöka om till Internationella innebandyförbundets som ska fatta beslutet.

– Med tanke på säkerheten och på grund av begränsningarna på sammankomster skulle det vara bästa lösningen. Det är en väldigt olycklig situation, säger styrelsens ordförande Risto Kauppinen till Yle och fortsätter: 

– Vi ser det inte som ett vettigt alternativ om vi inte får ta in 13 000 åskådare i hallen eller om det skulle spelas med ett reducerat antal lag.

Internationella innebandyförbundets styrelse kommer att diskutera ansökan under ett möte nästa vecka. Måndag 7 september går man ut med mer information.

– IFF och de lokala arrangörerna träffar finska utbildnings- och kulturministeriet måndagen den 31 augusti för att diskutera den nuvarande situationen med Covid-19 och VM 2020. När IFF har fått den faktiska ansökan från Finlands innebandyförbund kan vi gå vidare för att synkronisera tävlingskalendern för 2021, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund på förbundets hemsida.

I Fredrikssons innebandypodd har Liljelund tidigare uttalat sig om situationen.

– Utgångspunkten är att IFF definitivt vill att vi ska spela. Kan vi inte spela på det utsatta datumet vill vi flytta på det, annars blir de ekonomiska effekterna så stora att det blir för tungt för IFF:s medlemsländer att klara det, säger John Liljelund i podden.

Den här artikeln handlar om: