VM 2020
Kommer vi få se ett VM 2020? Tiden börjar bli knapp.
Foto: IFF/Martin Flousek
Internationellt

Liljelund om VM 2020: "En väldigt bekymmersam situation"

ANNONS

Får vi se ett VM 2020 i Helsingfors, Finland? Det är frågan alla ställer sig nu. John Liljelund, generalsekreterare i IFF, kommenterar frågan i Fredrikssons Innebandypodd.

I det fjärde avsnittet av Fredrikssons Innebandypodd pratar gästen John Liljelund, generalsekreterare i IFF, om de möjliga scenarion för vinterns herr-VM. Planen var att det skulle ta plats i finska huvudstaden Helsingfors den 4-12 december, men Corona-pandemin har gjort turneringens status högst osäker.


Restriktionerna världen runt börjar lätta något, men det är fortfarande oklart vad som händer med mästerskapet. Planen är att ha tagit ett beslut i slutet av september/början av oktober.

- Utgångspunkten är att IFF definitivt vill att vi ska spela. Kan vi inte spela på det utsatta datumet vill vi flytta på det, annars blir de ekonomiska effekterna så stora att det blir för tungt för IFF:s medlemsländer att klara det, säger Liljelund i podden.

- Kan vi inte spela i december 2020 hoppas vi kunna spela under 2021 på ett eller annat sätt.

Är den här situationen bekymmersam?

- Den är väldigt bekymmersam eftersom man får köra på två spår – spåret vi genomförde, hur vi ska genomföra det i december 2020, men samtidigt också planera vilka effekter det får om vi ska flytta på det, samt när och hur vi gör det. Det har varit jättemånga saker som vi har behövt ta ställning och beaktande till i den här processen. 

Titta på hela avsnittet här:



Den här artikeln handlar om: