Säsongsstarten
Foto: Per Wiklund

Generalsekreteraren om seriestarten

ANNONS

Igår hade Svenska Innebandyförbundets styrelsemöte där seriestarten diskuterades.

Idag är det en månad kvar till dess att Svenska Superligan ska dra igång både för damer och herrar enligt det ursprungliga spelschemat. Men tack vare Corona-pandemin och ovissheten om det får vara någon publik på matcherna är det osäkert om SSL kommer att starta eller inte på utsatt tid.

I fredags hade Föreningen Svenska Superligan (FSSL) möte med alla föreningar där de diskuterade seriestarten och där alla föreningar kom fram till ett gemensamt beslut i frågan. FSSL:s ordförande Krister Kalte sa så här till Innebandymagazinet efter mötet.

- Vi fick ju lite glada besked tidigare under dagen där regeringen meddelade att det kan bli tillåtet med en viss form av publik efter den 1 oktober. Så vi utgår från att vi kommer få ha en viss publik från det datumet under vissa restriktioner. Samt vi utgår även ifrån att det inte blir något herr VM i december när vi fattat vårt beslut. Utifrån det har klubbarna beslutat att damerna ska börja sin säsong enligt planerna sista veckan i september men att herrarna skjuter upp första omgången till efter första oktober. Det är klubbarnas vilja som vi kommer att delge förbundet som fattar det slutgiltiga beslutet på sitt mötte den 26 augusti.

Igår höll förbundsstyrelsen sitt möte och Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup säger så här om mötet:

- Det finns inte så mycket att berätta för frågan om seriestart och förskjutningar av spelschema är inte ett styrelsebeslut. Utan vi hade bara frågan uppe för diskussion igår på mötet. Det är Tävlings Utskottet som äger den frågan och de tar beslut om detta under dagen.