#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Malmö bjuder på #ibsilly-överraskning

ANNONS

Under helgens träningsmatchande dök det upp en stor överraskning i Malmös laguppställning.

I helgen bjöd Malmö på en stor #ibsilly-överraskning. Hela tre matcher spelade Skåningarna under helgen och alla fem nyförvärv för säsongen var med. Men det var ingen av dem som var den stora #ibsilly-överraskningen utan istället så gjorde en nyckelspelare comeback igen.

Den 2 april i år meddelade Malmö att man skulle tappa Frida Mainz Olsson, 22-åringen hade spelat hela sin karriär i Malmö och varit med i alla fem SSL-säsonger. Dessutom gjorde hon sin bästa säsong någonsin ifjol både poäng- och spelmässigt.  

-         - Ja hon hade tänkt att sluta men så blev det inte. Hon har stämplat in igen och kör för fullt. Hon kunde inte hålla sig borta, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet.

Hur kommer det sig att Mainz Olsson är tillbaka igen?

- Jag tror att hon tog ett för snabbt beslut, hon hade bestämt sig att sluta tidigare men när det fick gå ett par veckor fick hon suget tillbaka igen.

I pressmeddelandet när Mainz Olsson kastade in handduken lät det så här från Jeppsson:

Man brukar säga att man ska sluta på topp och det kan man verkligen säga att Frida gör, även om jag gärna sett att det skulle skett mycket senare då Frida är långt ifrån sin topp kapacitetsmässigt. Jag tycker att Frida har vuxit sig starkare och starkare för varje säsong där den nyss avslutade är hennes i särklass bästa! Med sin snabbhet, teknik, passningsskicklighet samt öga för målet har hon tillsammans med ett tvättäkta ”malmöpaket” av inställning och vinnarskalle vuxit fram som en tongivande spelare i Malmö FBC. Ett tungt avbräck för oss såväl på som sidan om plan.

 Så det är en väldigt nöjd tränare efter beslutet om att hon kör på.

- Jag är jätteglad för det för hon gjorde en kanonsäsong senast. Hon har även börjat denna säsong väldigt bra på träningar och hon gjorde det väldigt bra i helgen. Hon har tränat för fullt hela sommaren så det har inte handlat om att skippa försäsongen och komma tillbaka mitt i augusti. Hon startade någon vecka senare i maj än övriga laget men sedan har hon kört på.

Den här artikeln handlar om: