#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Beslutet: Malmöspelaren väljer att avsluta karriären

ANNONS

Malmös yngsta målskytt i SSL avslutar karriären: "Ett tungt avbräck för oss".

Från Malmö kommer nu ett tråkigt besked under årets sillysäsong. Detta då klubben meddelar att att föreningens yngsta målskytt i SSL, Frida Mainz Olsson, nu väljer att avsluta karriären. Mainz Olsson har spelat i klubben sedan hon var åtta år gammal och blev klubbens yngsta målskytt i SSL när hon 13 dagar efter sin 17-årsdag prickad in debutmålet.

- Man brukar säga att man ska sluta på topp och det kan man verkligen säga att Frida gör, även om jag gärna sett att det skulle skett mycket senare då Frida är långt ifrån sin topp kapacitetsmässigt, säger Malmös huvudtränare Mikael Jeppsson till lagets hemsida.

Frida Mainz Olsson svarade för 25(16+9) SSL-poäng under den här säsongen och totalt har det blivit 72 SSL-poäng under karriären. Att man nu tappar henne är ett tungt avbräck, menar Jeppsson.

- Jag tycker att Frida har vuxit sig starkare och starkare för varje säsong där den nyss avslutade är hennes i särklass bästa! Med sin snabbhet, teknik, passningsskicklighet samt öga för målet har hon tillsammans med ett tvättäkta ”malmöpaket” av inställning och vinnarskalle vuxit fram som en tongivande spelare i Malmö FBC. Ett tungt avbräck för oss såväl på som sidan om plan.

TV: Se Frida Mainz Olssons sista mål i Malmö i klippet nedan.

Den här artikeln handlar om: