Juniorallsvenskan

Västerås och Surahammar inleder JAS-samarbete

ANNONS

Stor nyhet för juniorinnebandyn i Västmanland - kan på sikt även bli ett seniorsamarbete.

Västerås Innebandy och Surahammars IBF startar ett samarbete på juniorsidan där man tillsammans kommer ha ett kombinationslag i Juniorallsvenskan kommande säsong. Syftet är att kunna behålla talanger i länet så länge som möjligt istället för att de söker sig till andra städer.

– Det tror vi kan främja att spelare med höga ambitioner i Västmanland slutar att söka sig till andra orter och län för att få stimulans och utveckling. Vi tror på ett utvecklat samarbete mellan föreningarna i länet och att vi på så sätt, på sikt, kan få fler herrlag högre upp i seriesystemet än vad som finns idag. Därför känns det extra roligt att vi kan göra detta samarbete i HJAS tillsammans med Sura kommande säsong, skriver man på Västerås hemsida.

Det här skulle även skulle bli startskottet på ett framtida samarbete på seniorsidan, säger Surahammars sportchef Mattias Mårtensson till vlt.se.

– Det kan det absolut vara. Just nu har VIK störst muskler men, vi ligger i samma serie och kan inte lägga oss platt och säga att vi tar rygg på VIB, det är det alldeles för tidigt för, säger Mårtensson till vlt.se och fortsätter: 

– Skulle något av lagen gå upp (till allsvenskan red. anm) får vi ta en diskussion då hur vi ska gå vidare. Men jag är helt inne på att man måste samarbeta och det här bidrar till att förena Västmanland.