#ibsilly
Foto: Pressbild Jönköpings IK

Jönköpings fjärde nyförvärv

ANNONS

Smålandslaget har lagt vantarna på en spelare från en seriekonkurrent.

Jönköping stod för en mer eller mindre misslyckad säsong då man låg på en elfte plats när Coronapandemin slog till i våras. Jönköping hade ingen chans att ta sig till slutspel vilket var lagets mål och dessutom släppte man in näst mest mål av alla i serien. Lagets fjärde nyförvärv kanske kan se till så att de blir färre insläppta mål kommande säsong då hon är målvakt. 


21-åriga Loella Andersson gjorde SSL-debut förra säsongen i Malmö FBC, hon värvades från Allsvenska Hovslätt IK, och totalt fick Andersson stå fyra matcher från start i Skånelaget. Innan säsongen i Hovslätt stod Andersson två säsonger i Allsvenskan med Åstorp/Kvidinge. 

- Det känns jättebra att flytta tillbaka till Jönköping! Roligt att bo närmre min bror men även alla mina kompisar här uppe. Trivdes ju jättebra här, säger Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter: 

- I laget hoppas jag kunna tillföra med mycket energi och glädje. Mina målsättningar är att utvecklas ännu mer som målvakt. Få ännu snabbare reflexer, ännu bättre utkast och snabbare i snabba sidledsförflyttningar. Och att få en del speltid.

När Innebandymagazinet pratade med Malmös tränare Mikael Jeppsson efter säsongen fick Andersson beröm för sin debutsäsong. Fast att Malmö då precis värvat den finska landslagsmålvakten Tiltu Siltanen trodde Jeppsson att han skulle få behålla sina två andra målvakter, men så blev alltså inte fallet.

- Loella Andersson som kom in till oss från allsvenskan gjorde också en jättebra säsong och hon kommer också stanna kvar. Vi har inte någon uttalad första, andra eller tredje målvakt kommande säsong utan det får de tävla om men den största utmaningen blir att ändra lite på träningsupplägget så att alla får den träningstiden som de behöver. Men det ser jag inte som något problem, sa Jeppsson då. 

Till kommande säsong så kommer Andersson bilda målvaktspar med Sofia Blixt, som stod 22 matcher från start ifjol. Sedan kommer de två kompletteras med målvaktslöftet Tova Alderhammar från JAS-laget. Magnus Ander från sportgruppen är väldigt nöjd med att man äntligen lyckats att värva Andersson.

-  Loella är en spelare som vi försökt värva tidigare, så vi är mycket glada att hon nu bestämt sig för att ansluta till oss. Vi såg ju mycket av henne när hon spelade i allsvenskan med Hovslätt här i Idrottshuset, så vi är trygga med vad hon kommer tillföra laget. Hon är en målvakt med framtiden framför sig, en placeringssäker målvakt, bra på att greppa bollar och mycket reflexsnabb. Hon har dessutom ett bra driv att vilja utvecklas.

Jönköpings Silly season:

Klara in:

Annie Bokelund, forward (RIG Umeå)

Emma Thorsson, forward (Hovslätt)

Fanny Kruse, forward (Skoghall)

Loella Andersson, målvakt (Malmö)

Klara ut:

Felicia Glad, forward (slutar)

Alicia Svensson, center (Pixbo Wallenstam)

Jennie Bylander, back (Fristad)

Sofie Claesson, back (Hovslätt)

Lisa Karlsson, back (Hovslätt)

Viktoria Hornbrink, back (Hovslätt)


Video: Höjdpunkter från Jönköpings säsong 2019/20



Den här artikeln handlar om: