Sommarbloggen
Foto: Adam Troy/Privat

Hagundas sportchef hyllas efter sommarinlägget

ANNONS

Tränaren om Nikola Marincic: "Även om Hagunda varit viktigt för Niko så har Niko varit viktigare för Hagunda"

I dagens inlägg på Sommarbloggen skriver Hagundas sportchef Nikola Marincic om det cancerbesked som han fick för två år sedan och hur innebandyn och föreningen har hjälpt honom att tillfriskna. Responsen har varit stor i sociala medier med många som hyllat Marincic för texten och hans betydelse för Hagunda IF. 

”Även om Hagunda varit viktigt för Niko så har Niko varit viktigare för Hagunda och väldigt många människor i och runt föreningen. En fantastiskt människa och vän” skriver Hagundas tränare Magnus Adolfsson på Twitter.

– Det blir lite overkligt på något sätt. Det är svårt när man bara har gjort något som man tycker är roligt, man har inte tänkt så mycket på att det kanske är andra som uppskattar det. Det är kul att det sätter sina spår även fast man inte vet om det. Tidigare när jag var sjuk så skrev jag en del om det under tiden och då var det också många som hörde av sig. Jag har en ganska aktiv vänskapskrets på Facebook. Folk är snälla, säger Nikola Marincic till Innebandymagazinet.

Vad som kanske inte framgick hela vägen i blogginlägget är hur det är med Marincic idag.

– Det ser så bra ut som det kan göra. Jag går på kontroller, men faran är aldrig över. Man kan se att första fem åren är de mest kritiska. Nu har jag gått i två och ett halvt år på kontroller och det har sett bra ut än så länge. Cancern är borta och behandlingen har fungerat så det ser bra ut. I tre år till blir det lite mer frenetiska kontroller och sedan kommer man göra det lite mer sällan, och till slut kör man bara blodprover. Så det blir liksom att man påminns om det mindre och mindre. 

– Fysiskt i kroppen så kommer det så klart aldrig bli som förut. Det känns fortfarande efter operationen att man har blivit av med en lunga, och hjärtat tog lite stryk också. Men jag har kommit igång och försöker promenera en timme om dagen och bygga upp kroppen. Det går framåt, så efter omständigheterna mår jag sjukt bra.

I sin innebandyvardag är Nikola alltså sportchef i Hagunda, en roll som han har kunnat fortsätta ha men med stort stöd från Erik Jällrud som också är sportchef för herrlaget.

– Som tur var så har Jällrud hjälpt mig i många år nu, han har tagit ett stort ansvar de senaste åren. Vi kör det här mycket ihop, vilket har hjälpt mig att överhuvudtaget kunna fortsätta. Själv hade jag nog inte klarat av det, men nu när vi är två så funkar det alldeles utmärkt.

Sportsligt ser det väldigt intressant ut för Hagunda inför kommande säsong i Allsvenskan Norra. Efter flera fina värvningar målas man upp som favoriter till att kunna vinna serien.

– Jag har ju varit med i Hagunda länge och förra året sa jag att vi hade den bästa truppen som vi någonsin har haft. Jag får nog repetera det svaret, i år är vi nog släppet bättre än förra året, menar Marincic och fortsätter: 

– Framför allt har vi fått in den typen av rollspelare och profiler som vi märkte att vi kanske saknade förra året. Jag tycker att vi har fyllt våra behov som ska göra vårt lagspel ännu starkare, det är min känsla. Sedan går det så klart inte att undgå att vi fått in fin spets och bredd. Men just att få in ”Putte” (Patrik) Jansson känns jättebra, det är en perfekt kravställare och rollspelare hos oss. Sedan ska allt sitta med tränarna också och nu har tränaren (Magnus Adolfsson) fått ett halvår på sig att bygga truppen. Så vi startar på en helt annan nivå den här säsongen, eftersom vi hade lite strul förra året.

Målsättningen är tydlig - Hagunda ska gå till SSL-kval.

– Kvalspel är det vi siktar på och vi vill gärna komma etta eller tvåa, men vi har lärt oss efter alla kvalspel vi gjort att när man väl är i kvalet så spelar det inte så stor roll om man kommer etta eller fyra. 

Video: Höjdpunkter från Hagundas säsong 2019/20