Foto: Per Wiklund

"Jävligt egoistiskt att sätta hennes liv på spel också"

ANNONS

SSL-forwarden berättar om tiden efter spelmissbruket och vad han ångrar mest.

27-årige Mullsjöforwarden Kim Ganevik har tidigare varit öppen med det spelmissbruk som han led av för två år sedan. Nu talar han ut för Sportexpressen om den mörka perioden som kostade honom pengar, vänner och kärlek. Det han idag ångrar mest är att han satte sitt förhållande med flickvännen på spel, vilket ledde att hon till slut lämnade honom.

– Det kanske blev droppen. Hon märkte av att jag betedde mig allmänt konstigt. Jag var inte riktigt närvarande. Det slet som fan på relationen, att jag satt ständigt med telefonen och höll på med något som inte hon hade någon aning om. Det var jävligt egoistiskt att sätta hennes liv på spel också, säger Kim Ganevik till Sportexpressen och fortsätter: 

– Efteråt har jag känt att det är den största förlusten. Pengarna, det är vad det är. Men så mycket som jag svek personen som man har älskat mer än någon annan. Det har varit det tyngsta, och tur som det är har vi en bra relation i dag och vi kan prata om det. Men relationer överlag har varit det tuffa. Att bygga upp tillit för familj och vänner och så där. 

Ganevik berättar att han inte längre spelar, men att han fortfarande får psykologhjälp för att få bukt med problemen.

– Även om man har kommit långt är det en bra bit kvar. Jag och min hjärna är skadad från gamla beteenden och det är något jag verkligen vill bli av med, så jag ser inte någon anledning till att riskera att det ska gå åt fel håll liksom. Då kör jag hellre på och gör vad jag kan för att inte falla tillbaka.

På innebandyplanen i höst kan man räkna med att få sen den gamla vanliga Kim Ganevik, som ofta sticker ut med sin energiska spelstil. Det skriver han i Sommarbloggen på Innebandymagazinet, där han poängterar att man ska göra skillnad på innebandyspelaren Kim Ganevik och personen Kim Ganevik.

”Jag kommer vara mig själv. Mer än någonsin. Inget skådespel, bara ärlighet. Jag kommer ta en kula för mina lagkamrater och för alla som älskar Mullsjö. Jag kommer jaga guldet. Jag kommer fortsätta göra allt jag kan för kidsen. Prata, svara på meddelanden, anordna läger och ställa upp på bilder. Min musik är inte för alla, men den finns här för dig som behöver den. Förmodligen är den riktigt dålig utan publik, så låt oss hålla tummarna för att vi ses redan i den första omgången. Då ska vi sjunga falskt och svettas tillsammans, oavsett om du gillar eller ogillar mig.” Läs blogginlägget här