SSL Herr
Foton: Adam Troy

Storvretas nya tränare: "Dräller av vana pokallyftare"

ANNONS

Oscar Lundins tankar om utmaningen: "Hur tar man sig an ett sådant uppdrag?"

Storvreta, en av de stora guldfavoriterna varje år, har ett nytt ansikte i båset till hösten. Huvudtränare i laget är numera Oscar Lundin, som närmast kommer från tre år i Schweiz där han tränade Alligator Malans. Lundin har hunnit bekanta sig med sitt nya lag under försäsongen och i Sommarbloggen på Innebandymagazinet skriver han om vägen framåt och resan mot titlarna:

”Jag har tillsammans med mitt nya lag, Storvreta IBK, precis avslutat första delen av försäsongen. Jag har gjort det med en grupp spelare som dräller av vana pokallyftare. I den här klubben och med den här gruppen behöver man inte prata målsättningar. Ni förstår. Frågan är istället hur vi ger oss bästa möjliga förutsättningar och största möjliga chans att nå dit.

Vi har en grym trupp. Högklassiga spelare på samtliga positioner. Vår ledarstab är på samma nivå. Hur tar man sig an ett sådant uppdrag? Några skulle säkert hävda att man inte kan lyckas…”

Få tränare har lyckats med det som Oscar Lundin vill göra, konstaterar han:

”Sedan våren 2010, alltså de elva senaste åren, har två klubbar på herrsidan; Storvreta IBK och IBF Falun, prenumererat på SM-guldet. Endast fyra tränare, Thomas Brottman (6 gånger), Stefan Forsman (3), Andreas Lundmark och Andreas Harnesk har segrat under dessa år.

En sak är säker. Det är få av alla startande som vinner. Det är inte lätt att vinna. Det är verkligen inte lätt att erövra sin första titel. Och jäklar vad tråkigt det hade varit om det varit det…”

Läs hela inlägget i Sommarbloggen här