Framtidens stjärnor
Storvretas framtida radarpar?
Foto: Adam Troy/Per Wiklund

Möt 19-åringen som är en av Storvretas framtidsstjärnor

ANNONS

Kan Liam Åström slå sig in i den gyllene trion och göra den till en kvartett?

Liam Åström är en av alla duktiga 01:or som redan börjat att ta för sig i Svenska Superligan. Den gyllene trion från denna årgång Filip Eriksson, Emil Ruud och Malte Lundmark har redan slagit igenom stort och etablerat sig som stora framtidsstjärnor. Till kommande säsong kan även Åström slå sig in och göra en kvartett av trion då han gör debut i SSL och Storvreta.

Åström är noga utvald av mesta mästarna som inledde sin generationsväxling förra säsongen då man värvade in supertalangen Hampus Ahren. I år har Storvreta fortsatt på den inslagna linjen och ersatt spelartappen med yngre förmågor och värvat in Åström och Filip Eriksson, som båda är födda 2001. Man har även värvat in Anton Birgersson som är född 1996.  

- Det var ett gäng klubbar som hörde av sig under förra säsongen men när Storvreta hörde av sig var det inget snack om vart jag ville mest. Det är ju världens bästa klubblag sen så underlättade de såklart att det är så nära hem till Stockholm från Uppsala, säger Åström till Innebandymagazinet.

Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl hyllade Åström i en intervju nyligen med Innebandymagazinet där han sa följande: "Liam kan definitivt bli en ny Ahren även om de är olika spelartyper. Men rent talang- och inställningsmässigt har han alla chanser i världen att bli en ny Ahren. Han är en supertalang som kommer att bli en ny storstjärna."

- Det är såklart att det är roligt att höra de orden. Sen vet man aldrig vad jag kommer bli och jag tänker inte för långt fram heller. Just nu ligger fokuset på träningarna vi har där jag utvecklas hela tiden för att kunna ta en tröja i laget till när säsongen börjar, samt att jag ska göra min första säsong i SSL nu i höst. Så vi får se hur det går och vart det leder helt enkelt.

Hur har första tiden i Storvreta varit?

- Det varit en bra och lärorik tid. Grabbarna har välkomnat mig bra och man har börjat komma in nu i att träna mycket och hårt så det känns bra.

Storvreta är ju ganska så stjärntätt med stor konkurrens på alla positioner, vad ser du dig själv i för roll kommande säsong?

- Svårt att säga redan nu. Nu har det mest varit fokus på att komma in i laget samt den fysiska träningen. Men jag ska ju vara den spelare jag är och försöka producera poäng.

Just producera poäng har varit Åströms adelsmärke de senaste säsongerna då han vräkt in poäng både i JAS med Ingarö och Herr1an med Värmdö. Den gångna säsongen vann han poängligan i Herr1an Östra Svealand och hans poängskörd på 61 poäng var den sjätte bästa bland alla Sveriges lite drygt 2000 Herr1anspelare. Hur många poäng det blir kommande säsong återstår att se men supertalangen har redan hittat en spelare i laget som han trivs att spela tillsammans med.   

- Jag har spelat med många olika nu i början men har spelat en hel del med Filip Eriksson och jag trivs att spela med han.

Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i Svenska Superligan?

- Svårt att säga men det ska bli sjukt kul när innebandysäsongen drar igång igen på riktigt med matcher. Sen är ju drömmen att spela en SM-final i Globen så det hade varit häftigt.

Liam Åström prisades efter årets säsong i Innebandymagazinets nyinstiftade JAS Awards.