#ibsilly
Foto: Malmö FBC

Skador tvingar Malmöstjärnan att lägga klubban på hyllan igen

ANNONS

Malmös stjärncenter Johanna Nilsson försökte att göra comeback den gångna säsongen men kroppen håller inte.

För ganska så exakt ett år sedan kom chockbeskedet att Malmös centerstjärna Johanna Nilsson var tvungen att lägga klubban på hyllan vid 25-års ålder på grund av flera efterhängsna skador. Nilsson är en av grundpelarna till Malmös framgångssaga då man klättrade från Dam2an till SSL på väldigt kort tid. Med 240 poäng på 199 matcher i den magentafärgade tröjan är hon den spelaren i Malmö som gjort näst mest poäng genom tiderna och spelat tredje mest matcher. Men trots att hon lade av för ett år sedan gjorde hon comeback redan efter jul ifjol men kroppen håller inte för fortsatt spel.    

- Kroppen mår bra, men det är säkert på grund av att jag inte lirar längre, säger Nilsson till Innebandymagazinet med ett skratt.

Till kommande säsong har dock inte Nilsson lagt upp klubborna på hyllan men de kommer heller inte att vara med på planen.

- Nej klubborna står tyvärr och dammar inne i garderoben. Förra säsongen spelade jag lite i vårt division 1-lag innan Jeppsson ringde och ville ha upp mig igen. Dessvärre fick jag återigen känna på att mitt knä inte håller för den belastning som krävs för elitnivå, så jag har (nog) spelat min sista innebandymatch.

Du har ju varit med på Malmös hela resa från Dam2an till att bli ett etablerat SSL-lag. Hur lyckades ni göra den resan så snabbt, de flesta lagen brukar ju åka ur SSL direkt?

- Vi sa för många år sedan när vi drog igång satsningen att vi skulle sätta Malmö på kartan, vilket vi definitivt har gjort. Vi var ett gäng tjuriga, hungriga, talangfulla lirare som ville vinna till varje precis. Vi tränade och agera som en elitverksamhet trots att vi bara var 14-15 år, vilken resulterade i att vi hela tiden ville utvecklas och hade ambitionen att nå SSL. När vi sen var i finrummet märkte vi att vi har alla förutsättningar för att kunna stanna kvar och hårt arbete tillsammans med Jeppssons malmöitiska kaxighet (läs ödmjuk) gjorde att vi blev ett stabilt SSL-lag de första säsongerna.

Vad är du mest nöjd med under din karriär?

- Svårt att välja, juniortiden var fantastiskt i Malmö. Vet inte om det finns något annat lag som spelat så många SM-finaler som vi gjort? Sen är jag självklart nöjd och stolt över resan jag fick göra tillsammans med FBC, från div 2 till SSL på några år är ganska coolt. Individuellt är jag nöjd med att jag hela tiden har velat lägga ner den tiden som krävs för att kunna spela i världens bästa liga, och att jag utvecklades som både spelare och som person, som i sin tur har lett till att jag får chansen att dra på mig landslagströjan.

Avslutningsvis på tal om den malmöitiska ödmjukheten som resten av Sverige ser som kaxighet. När kommer Malmö att nästa steg och vinna sitt första SM-gul på seniorsidan?

- Om det är något jag är avundsjuk på, är det Malmö FBC just nu. Det ser läskigt bra ut för dem och jag önskade jag kunde vara med och ta del av deras framgång som de kommer nå i år. Får de ihop sitt spel och samtliga av de nya kommer in i laget tror jag definitivt att det finns en chans för Malmö att stå i Globen i april 2021. Då får ni se mig i magentastället igen, men från läktaren där jag kommer skrika som en galning.

Video: Höjdpunkter från Malmös senaste säsong

Den här artikeln handlar om: