#ibsilly-nytt

Kärlekssagan mellan Stockholm och Malmö fortsätter

ANNONS

Malmös backstjärna Yamoui Njai firar sitt nya treårskontrakt med att pika sin lagkaptens framgångar.

Malmö FBC har nog med råge gjort sin bästa silly season någonsin sedan man gick upp till Svenska Superligan, tre finska landslagsspelare har förstärkt laget under våren samt två unga intressanta spelare från Allsvenskan. Nu avslutar man med glasyren på tårtan och förlänger med backgiganten Yamou Njai, som även hon representerat finska landslaget. 26-åringen värvades in från seriekonkurrenten Linköping för två och en halv säsong sedan och innan dess spelade hon med Täby i Superligan.

- Det var inget svårt val. Jag trivs så bra i laget, hela föreningen, med mitt jobb på NIU, i staden, ja allt, jag är stolt att få tillhöra och representera Malmö FBC i 3 nya säsonger. Malmö tog emot mig med öppna armar mitt inför slutspurten efter att jag varit borta från innebandyn i 4 månader på grund av sjukdom. Det är något jag aldrig kommer att glömma, jag är tacksam för varje dag i klubben och sen den dagen har Malmö FBC blivit till min andra familj. Här har jag och laget alla förutsättningar för att gå hela vägen, säger Njai till Innebandymagazinet.

Om vi hade sagt till dig för sex år sedan när du spelade i Täby att du skulle vara halvskåning 2020 vad hade du sagt då?

- Haha, lugna daajjj med halvskåning men jauu, innan var jag helt inställd på att aldrig någonsin sätta min fot utanför Stockholm så hade förmodligen bara skrattat.

Tränare Mikael Jeppsson minns tillbaka när man tog kontakt med den resliga backen för första gången.

- När vi ringde Yamou första gången inför säsongen 17/18 skrattade hon till lite och undrade om vi skämtade. Vi och hennes dåvarande klubb Linköping hade då haft några tuffa bataljer genom åren. Men det gjorde vi såklart inte och sedan Yamou kom över har hon vuxit fram till precis den karaktärsspelare vi såg framför oss.

Malmö är väldigt nöjda med sin värvning vilket inte minst ett nytt treårskontrakt visar och kärleken är besvarad från Njais sida också. 

- Det har varit två och ett halvt fantastiska år på alla sätt. Jag har fått vänner för livet och i laget/föreningen jobbar alla hårt tillsammans för att hela tiden bli bättre.

Jeppsson har flera superlativ på lager framförallt om den senast säsongen.

- Yamou lät verkligen spelet tala för sig själv förra säsongen! Urstark i närkampsspelet, skicklig med klubba och boll tillför hon väldigt mycket i vårt spel. Yamou växer också mer och mer som en ledare på- och sidan om plan vilket är minst lika viktigt för oss. Jag är glad för att hon trivs lika bra med laget- och föreningen som vi gör med henne, att vi skulle göra en riktig malmöbo av stockholmstjejen hade väl ingen trott för några säsonger sedan!

Malmö gjorde sin bästa säsong någonsin i sin femåriga SSL-historia när man slutade femma ifjol. Dessutom så prisades lagets storstjärna Ellen Rasmussen med massor av individuella utmärkelser. Priser som givetvis var välförtjänta då hon precis som laget gjorde sin bästa säsong någonsin. Men när Njai ska prata om förväntningarna på kommande säsong kan hon inte hålla sig från att pika sin lagkapten för ett lite mer oväntat pris.    

- Förväntningarna är att vi ska fortsätta spinna vidare på allt det bra och bli ännu bättre. Vi har häftiga nyförvärv som kommer bli jättebra för oss. Personligen hoppas jag vinna fair-play priset nu när Ellen visat fram vägen.

Video: Malmös höjdpunkter föregående säsong

Den här artikeln handlar om: