Herr1an 2020/21
Foto: Martin Holmberg

Poängkungen i Södra Götaland kan trappa ner

ANNONS

Igår bjöd IK Zenith på en sillybomb men har man otur så tappar man serien bästa poängmakare den gångna säsongen.

Göterborgslaget IK Zenith slutade på stabil sjätte plats i Herr1an Södra Götaland senast med sju poäng upp till en kvalplats. Kommande säsong kan man mycket väl bli en utmanar till en kvalplats efter gårdagens sillybomb att man värvar tillbaka Charlie Sköld från Pixbo Wallenstam. Men det är osäkert om man får behålla sin och hela seriens poängkung Björn Lindquist kommande säsong.

- Jag är inställd på att spela med Zenith, även om det inte är 100% klart. Några andra förfrågningar har inte varit intressanta. Det enda alternativet om det inte blir Zenith är att lira längre ner i seriesystemet, säger Lindquist till Innebandymagazinet. 

Förra säsongen gjorde man om den geografiska indelningen i Herr1an så att Göteborgslagen som spelade i en serie delades upp på i olika serier istället, något som Lindqvist har delade känslor för.  

- Den nya serieindelningen ser intressant ut. Mindre Göteborgslag vilket är både positivt och negativt. 

Vilka lag tror du kommer att kriga om kvalplatserna och vilka lag kommer få bråka i botten?

- Jag vet knappt vilka spelare som de olika lagen har tappat eller värvat in. Men med förra säsongen i åtanke så säger jag Lund, Mölndal, Munka-Ljungby och Zenith som kniper kvalplatserna. Sen känns det orättvist att placera något lag i botten då jag knappt kan något om dem. Pixbo eller Varla lär inte hamna där i alla fall. 

En nykomling i serien blir extra kul för poängkungen att möta då Partille är hans gamla lag som han spelade med när de låg i Allsvenskan för ett par år sedan. 

- De visade rätt tydligt att de inte hör hemma i Herr2an. Sen lär de inte dominera på samma sätt i ettan men de håller sig säkerligen borta från nedflyttningsplatserna. Sen har de ju seriens överlägset bäste spelare i Daniel Karlander.

Trots att den hårdskjutande forwarden har hunnit att bli 32 år gammal så har han inga som helst planer på att slå av på takten.

- Jag ska fortsätta bidra framåt och försöka göra ett bra defensivt jobb, som alla andra säsonger. Lagets mål har inte diskuterats ännu, men själv siktar jag inte på något annat än en kvalplats. 

Vilken spelar tror du kommer skapa mest rubriker under säsongens gång?

- Fredric Clywersköld, helt klart. Han kommer slå assistrekord! 

Herr1an Södra Götaland

FBC Partille
Halmstads IBK
IBK Landskrona
IBK Lund Elit
IK Zenith
Lönsboda IBK
Munka-Ljungby IBK
Mölndals IBF
Olofströms IBK
Pixbo Wallenstam IBF
Warberg IBF
Varla IBK