#ibsilly-nytt
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG-målvakten om valet av KAIS Mora

ANNONS

Lovisa von Fircks berättar om varför hon valde bort Stockholmsklubbarna och flyttade till Mora istället.

Förra veckan var Innebandymagazinet först med att avslöja Amanda Hills ersättare i KAIS Mora. Mycket riktigt är U19-landsdslagets och RIG-studenten Lovisa von Fircks klar för dalaklubben.

- Det var som att alla pusselbitar man oroat sig över föll på plats. Möjlighet att utvecklas som spelare och samtidigt kunna studera och få ihop vardagslivet. När det väl kom till kritan blev valet enkelt. Jag hade kontakt med några klubbar i Stockholmsregionen och Uppsala förutom Mora, säger Fircks till Innebandymagazinet om sitt val. 

Landslagsmålvakten Amanda Hill meddelade helt oväntat för någon vecka sedan att hon lägger hjälmen på hyllan, vilket öppnade upp för Fircks som nu kommer ta upp kampen med Jenny Axelsson om första spaden.

- Jag tycker att det kommer bli fantastiskt roligt att spela med Jenny! Hon är en erfaren och otroligt duktig målvakt och det är alltid värdefullt att suga åt sig så mycket som möjligt. Min roll kommer bli den som mitt spel visar sig att jag ska ha. Jag räknar med en viss anpassningsperiod till SSL-spel och det är så klart att jag hoppas att den blir kort och smärtfri. Men det är sällan som man lever i en perfekt värld. Det är dock skönt att jag känner att Mora kommer ge mig de bästa förutsättningarna för att jag ska kunna komma in i laget och kunna köra mitt spel.

Mora är mitt uppe i ett generationsskifte där man bland annat tappar fyra spelare med landslagsmeriter i Anna Wijk, Malin Andréasson, Amanda Hill och Frida Bäfve. Som ersättare har man hittills värvat in två RIG-spelare och landslagsmeriterade Adina Augustsson.

- Jag tycker att truppen är jättespännande! Det känns som en skicklig trupp med höga förväntningar. Kommer bli en intressant och rolig säsong.

Fircks kommer få en extra trygghet i att klasskompisen Matilda Lindgren som är back även hon valt att fortsätta karriären i Mora.

- Det är alltid kul. Det är inget som jag tar för givet, att ha en trygghet i att känna någon i ett nytt lag väl. Kul att det inte var hej då så länge efter studenten och att vi kommer fortsätta spela innebandy tillsammans och skapa nya minnen.

Vad ser du fram emot mest just nu med ditt nya äventyr?

- Att starta det ordentligt. Kan knappt vänta på att få spela innebandy igen.

Video: Moras höjdpunkter från senaste säsongen

Den här artikeln handlar om: