De nya giganterna?
Foto: IBF Falun

Falun ska spela SM-final 2023

ANNONS

SSL-nykomlingarna Falun siktar på att bli en stormakt även på damsidan.

En av de intressantaste värvningarna i damernas SSL den här sillyn är Faluns värvning av Sirius Lovisa Åström. Efter ett succéinhopp i slutet av säsongen för två år sedan var förväntningarna högt ställda inför årets riktiga debutsäsong i Sirius. Men Åström har i en tidigare intervju med Innebandymagazinet sagt att hon inte var nöjd med sin debutsäsong och hoppas på en bättre andra säsong i stället i ett nytt lag som ligger närmre barndomshemmet i Storvik. Just nu pendlar hon 40 minuter enkel väg till träningen i Falun och hon har tränat cirka två månader med sitt nya lag.

- Jag tycker det är sjukt roligt att träna med Falun, jag känner verkligen att jag gjort rätt val. Jag brukar inte längta till att träna under försäsongen men jag gör faktiskt det, haha och det är för att alla i laget har välkomnat mig sjukt bra och det är roligt att komma till träningarna oavsett om det är innebandy eller att springa i trapporna vid hoppbackarna, säger Åström till Innebandymagazinet.

Vad talar för att det blir en bättre andra säsong för din del då?

- Jag har en bra känsla om att det kommer gå bra för både mig och laget. Kollar man på innebandyträningarna nu så ser det redan bra ut, det är seriöst, högt tempo och man ser både på plan och under fysen att alla som är där ger allt och är där för att vår säsong i SSL ska bli sjukt bra. Iallafall jag har lite att fortsätta jobba med när det handlar om försvaret då det är ganska nytt spelsystem för mig men det rullar på och jag tror som sagt verkligen att det kommer bli en bra och rolig säsong för laget och mig.

Faluns ordförande Daniel Lindqvist twittrade häromdagen att det han såg fram emot mest kommande säsong var din debut i den rosatröjan.


- Oj, det har jag inte sett men det låter bra. Det är roligt att jag får ett bra förtroende av folket inom klubben. Jag ser också fram emot att få spela min första match i Faluntröjan och det blir imorgon när vi spelar vår första träningsmatch mot Borlänge.

Video: Åströms sista poäng i Sirius

Falun är nykomlingar i Svenska Superligan men har som målsättning att man ska spela SM-final 2023.


- Jag tror absolut att det är möjligt. Inget är omöjligt brukar man säga och jag skulle absolut säga att det inte är omöjligt då jag tror på det vi ska framföra i SSL kommande år. Men inget kommer av sig själv så det är bara för oss att kämpa oss igenom Maddes hemska försäsong så kommer det ge bra resultat på planen.

På herrsidan är det Falun och Storvreta som är de två stora giganterna. Nu satsar ni mot SM-guld och Storvreta har tokvärvat och siktar mot SSL. Tror du att Falun och Storvreta även på damsidan kommer vara de två stora giganterna om ett par år?

- Det är möjligt. Storvreta har väldigt bra trupp nu och går de upp i SSL så tror jag att fler bra spelare kommer hamna i truppen. Och det ser ljust ut för oss också så inom något år så kan det absolut bli att vi och Storvreta ligger i toppen men det finns många fler bra lag där upp i toppen på damsidan som man får fightas med.

Vad längtar du mest efter till kommande säsong?

- Självklart så längtar jag till första seriematchen men innan det ska det blir väldigt roligt med några cuper vi ska spela och någon försäsongsmatch. Sen är det alltid spännande att spela mot sitt gamla lag så det längtar man också till.