#ibsilly
Foto: IBF Falun

SSL-nykomlingarnas första värvning

ANNONS

Falun har värvat spelare från seriekonkurrenten Sirius.

Tidigare idag presenterade Falun fyra uppflyttningar från juniorlaget och tre kontraktsförlängningar. Nu har man gjort klart med det första nyförvärvet inför återkomsten till SSL. Det är Sirius powerforward Lovisa Åström som skrivit på ett tvåårskontrakt. 

- Jag har trivts sjukt bra i Sirius och det är tråkigt att lämna dem. Jag tar studenten nu och tycker bland annat att Falun är en stad som passar mig väldigt bra med jobb och boende, säger Åström till Innebandymagaziniet.

01-födda Supertalangen gjorde succé i Sirius när hon för två år sedan lämnade allsvenska Strömsbro i slutet på säsongen och gjorde 11 poäng på 5 matcher för Sirius. Så inför den nyss avslutade säsongen hade Åström högt ställda förväntningar på sig själv och med 19 poäng på 22 matcher är supertalangen inte helt nöjd med sin säsong. 

- Jag har inte bidragit med så mycket poäng som jag räknade med denna säsong i Sirius. Jag känner att jag inte spelat mitt spel men tror och hoppas att jag kommer ”bli mig själv” på plan i Falun.

Video: Lovisa Åströms sista poäng i Sirius


Som gammal Strömsbroare har Åström mött Falun ett flertal gånger så hon vet vad som väntar henne kommande säsong.

- När jag mött dem med Strömsbro har jag gillat Faluns spel och deras GO. Jag kommer till ett lag som brinner sjukt mycket för innebandyn. Jag tror jag kommer få en stor roll där jag ska bidra med mycket framåt. Mitt mål är att bidra med mycket poäng och att vi som lag ska ta oss så högt som möjligt i tabellen.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

- Ska bli sjukt roligt och spännande att spela i ett lag som är nykomlingar inför säsongen. Falun är ett lag som inte bara ser två mål på planen utan använder sig av ett passningsspel som ska bli väldigt intressant att bidra i.

Huvudtränare Daniel Dalbjer om värvningen:

-Vi har förstärkt laget med en spelartyp som jag känner att vi har saknat. Hon är en spelare som kliver utanför gränserna och vill ha ett stort individuellt ansvar. Lovisa är en riktigt vass poänggörare och min förhoppning är att hon är en spelare som kommer utmana om att vara en poängkung i laget när vi summerar säsongen. Vi värvar inte Lovisa bara kortsiktigt utan för att hon kommer vara en stor del i vårt långsiktiga mål som är att spela en final i Globen innan 2023 med IBF Falun. Hon har en otrolig utvecklingspotential och med Lovisa i laget känner verkligen jag att vi vässar till allt till nästa nivå, säger Dalbjer i ett pressmeddelande.

Den här artikeln handlar om: