RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel/Per Wiklund

RIG-kaptenen om tiden på gymnasiet och framtiden

ANNONS

Annie Bokelund summerar sina tre år på RIG Umeå och blickar fram emot nya äventyr.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Ljungby IK fostrade forwarden Annie Bokelund har under sin tid på RIG  stått för 10 mål och 13 assist på 57 matcher i Allsvenskan. Bokelund var en av de första RIG-spelarna att skriva på för en ny förening när hon blev klar för SSL-laget Jönköping.

- Mina tre år på RIG har verkligen varit helt fantastiska. Man har lärt sig så mycket både på och utanför plan som gjort att man vuxit som människa. Sedan har man ju verkligen fått vänner för livet, jag är evigt tacksam att jag fick chansen att gå på RIG och fått så många fina minnen att se tillbaka på allt från SM-guld till långa bussresor och sjukt spännande direktavgörande matcher. Det var bara några dagar sedan jag tog studenten och jag längtar redan tillbaka, är så avundsjuk på 04:orna som har hela äventyret framför sig, säger Bokelund till Innebandymagazinet.

 Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Det finns många fina minnen ifrån min tid på RIG, men ett av de absolut starkaste är i DJ18 regionslutspelet där vi spelar finalen mot Thoréngruppen. Laget som vinner tar sig vidare till Innebandyfesten. Det var en match med extremt mycket förberedelser innan och mycket nerver. Vi spelade verkligen som ett lag hela matchen och gjorde en krigarinsats mot ett riktigt bra motstånd. Jag hade velat spela om det matchen igen och fått njuta av underbar innebandy.

Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- Hmm, har väl inte direkt ett värsta minne, för mig är i princip allt bara positivt när jag tänker på RIG. Men visst har det varit jobbiga stunder där man haft hemlängtan, och lite för kalla vintrar för mig som kommer långt söder ifrån.

TV: Bokelund gör tre av sina fyra mål denna säsong i samma match

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Under tre år på RIG får man lära sig hur man tränar rätt. Att man aldrig ska fuska och ta några genvägar utan gör verkligen jobbet till 100%. Det är något jag tar med mig!

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- En väldigt svår fråga men jag måste ändå säga Ebba Bognesand som är klar för Endre på Gotland. Hon är tillbaka helt från sin skada och i riktigt bra form. Jag tror att Endre kommer passa henne bra! Men man ska ju också passa sig för Vilma de Gysser när hon börjar båga...

 

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Jag fick ett mycket bra intryck av Jönköping. De tog emot mig bra i laget när jag var där och tränade, det är ett ungt lag och en fin stad. Sedan så ligger de ju i Småland, så de blir nära hem till familjen.

Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

Förväntningarna på nästa säsong är att försöka komma in i SSL så bra som möjligt. Att lära känna laget och hitta sin plats och ha roligt!


Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Daniel Ring
Marcus Peil
Thomas Crona
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Hanna Svanström
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander