#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Internationellt

Profilen bryter kontraktet i Schweiz: "Svårt beslut"

ANNONS

Mathias Hagert skrev tidigare under året på för schweiziska Zug, men nu står det klart att han inte kommer spela några matcher för klubben.

Mathias Hagert har en lång innebandykarriär bakom sig där han gjort sig ett namn i både Superligan och Allsvenskan. Balrog, Caperiotäby och Djurgården är några av klubbarna han har varit i – de senaste fyra åren har han representerat Team Thorengruppen.


Trots att Umeå-klubben avancerade till SSL i våras så valde backen att lämna klubben, detta för ett äventyr i den schweiziska ligan i klubben Zug United. 

- Schweiz har varit en pojkdröm för mig, har nog haft förfrågningar därifrån i 13 år på rad och nu kände jag att denna upplevelse med Schweiz kanske jag aldrig får uppleva om jag inte tar chansen nu, sa Hagert till Innebandymagazinet då.

Men det kommer inte bli några matcher i alplandet. 33-åringen bryter nu sitt kontrakt av personliga skäl, meddelar han på sin Instagram. 
- Tyvärr kom privata omständigheter emellan, därför fick jag och min flickvän fatta ett svårt och extremt sorgligt beslut att be Zug United om att säga upp mitt kontrakt, skriver han.

Hagert blev av tränarna framröstad till den näst bästa backen i Allsvenskan Norra säsongen som gick.

Den här artikeln handlar om: