#ibsilly
Foto: Robert Ekblom
Internationellt

Lämnar SSL-nykomlingarna för att förverkliga sin pojkdröm

ANNONS

Trots att Team Thorengruppen gick upp till SSL väljer Mathias Hagert att lämna klubben.

Tidigare idag avslöjade Zug Uniteds tränare Nicklas Hedstål, för Innebandymagazinet, att de schweiziska ligacupmästarna värvat Mathias Hagert från Team Thorengruppen. 33-åringen som har ett förflutet i SSL med Balrog och Caperiotäby har spelat de fyra senaste säsongerna med Umeålaget. Trots att Thorengruppen gick upp till SSL nyligen väljer Hagert att flytta till Schweiz för spel i NLA.  

- Som du nämner har jag gjort fyra säsonger i Thorengruppen och precis varit med och spelat upp TTG till finrummet igen. Men Schweiz har varit en pojkdröm för mig, har nog haft förfrågningar därifrån i 13 år på rad och nu kände jag att denna upplevelse med Schweiz kanske jag aldrig får uppleva om jag inte tar chansen nu, säger Hagert till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Dessutom att få göra det när jag har mina bästa säsonger i ryggen och fortfarande är supermotiverad till att spela innebandy. Så både jag och min tjej Jenny kände att nu kör vi! Sen såklart så kommer jag att sakna grabbarna i TTG och det vi byggt upp tillsammans, men jag kommet att följa och heja på dem via SSLPlay och ha en fortsatt dialog med dem om framtiden.

Video: Var detta Hagerts sista poäng i Sverige?

Vad har du för förväntningar på din pojkdröm nu när den äntligen blir besannad?

- Mina förväntningar med äventyret är att få komma ner och se hur innebandyn i Schweiz fungerar och försöka acklimatisera mig så fort som möjligt och sen givetvis leverera tillsammans med lagkamraterna. Sen så ser jag framemot att få träffa och lära känna många nya vänner.

Kommer du jobba där nere eller bara spela innebandy?

- Jag är en rutinmänniska så att jobba det kommer jag att fortsätta med, för mig är det fortfarande viktigt att ha något utanför innebandyn. Så det blir inget annorlunda mot hur jag har det här i Sverige.


Den här artikeln handlar om: