Sök
 
SSL-UTMÄRKELSER 2019/20
Foto: Per Wiklund
SSL Herr

Årets tränare: Thomas Brottman, IBF Falun

Får utmärkelsen för andra gången: "Kul när det är kollegor som säger vad de tycker"

För 22:a gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelsen Årets tränare på herrsidan. Årets pristagare är Thomas Brottman, IBF Falun.

Motivering: Falun var överlägsna vinnare 2019/20. Trots att man inte spelade sista omgången lyckades man slå poängrekord, aldrig tidigare har ett lag tagit 84 poäng i Sveriges högsta serie. Totalt vann Falun 28 av 31 matcher och förlorade endast två matcher, varav en efter förlängning. Thomas Brottman har tillsammans med assisterande tränaren Eric Björk lyckats leda dalalaget till att prestera på en hög nivå under hela säsongen.

Hur känns det här, Thomas?

– Det känns väl rätt (skratt). Det känns kul och framförallt kul när det är kollegor som säger vad de tycker och vad de tycker är bra, så det är kul, säger Thomas Brottman till Innebandymagazinet. 

Det är andra gången som du vinner det här priset, vad betyder det för dig att få en sån här utmärkelse?

– På något sätt så blir det ju ett kvitto på respekt, att de respekterar det jag håller på med och jobbar med så att säga. Sen så är det svårt också, alla har ju sina förutsättningar och sina uppförsbackar och nerförsbackar och så. Men det är klart att det inte är så att jag gråter, om du förstår vad jag menar, det blir lite roligare tillvaro i vardagen. 

Under Thomas Brottman svarade Falun under säsongen 19/20 för en fantastisk prestation när man slog poängrekord i SSL Herr då laget slutade på 84 poäng, 16 poäng framför ärkerivalerna Storvreta, och hade endast en förlust under ordinarie tid på 31 matcher. 

Vad är det som gjort er såpass starka i år?

– Det är någonting jag sa i en annan intervju att jag har jobbat länge med att det här ska bli ett självspelande piano med olika utmaningar mot spelarna. Och jag tycker att det har blivit bättre och bättre för varje år och i år var det nästintill perfektion till hur de själva drev det både på planen och även på taktiken som spelarna var väldigt bidragande till. Det har varit ett fint år. Sen har alla som jobbat omkring gjort ett grymt hästjobb och dragit loket framåt och gjort spelarna bättre på alla sätt och vis. 

I fjol hade Falun en väldigt aktiv sillysäsong och hämtade in talanger som Emil Ruud och Victor Wettegren för att nämna några och generationsväxlingen som laget påbörjat fortsatte därmed - och visst har det varit viktigt att påbörja en generationsväxling hos mästarna. 

– Vi har väl hållit på i ett par år nu och vi försöker inte ha något sånt där trappsteg utan vi vill att det ska vara ganska flytande med en ny generation. Men givetvis Ruud, Lundmark och i år även Max Sjöman har tagit stora kliv. Även Kalentun och de här, det är fina killar att jobba med och jag tror att i utvecklingskurvan så ligger de högt i en växel tre av sex, jag hoppas att de fortsätter göra en bra utvecklingskurva. Sen har det varit viktigt för oss att vi har fått tre formationer som är jäkligt drivande, för det har varit lite vårt dilemma förr att vi har haft en drivande formation och sen två som spelar noll-noll. 

Du fick även in Eric Björk vid din sida till den här säsongen, hur har det varit?

– Det har varit både och kan jag säga. Han är jätteduktig på det han håller på med och det han gör, sen är det inte ett jättebra läge för honom eftersom jag och Hedlund(Rickard) har jobbat ihop i tio år och nästan blivit som en och samma person. Det är klart att det är lite jobbigt för han i vissa lägen men jag tycker att han har gjort det bra och bidragit med saker som jag vet att han kan göra. Ser spelet med lite andra ögon där jag och Hedlund kanske hade fått samma par ögon, då är det bra med ett par nya ögon och en ny röst och han har gjort det jättebra. 

För Brottman själv så är framtiden lite oviss då han fortfarande saknar ett påskrivet kontrakt till nästa säsong - även om han själv räknar med att allting ska lösa sig med Falun. 

– De vibbarna som jag har fått från styrelsen är att det ska lösa sig. Jag räknar med att det ska finnas ett kontrakt inom en väldigt snar framtid att skriva på, det känns bra. 

Vad säger du om lagets guldchanser även nästa säsong?

– Jag tror att de är stora. Även om vi har gjort ett rekordår så tycker jag inte att vi var helt hundra i alla lägen, sen har vi några påväxt kalvar som kan ta ytterligare steg i sin utveckling plus att det är VM-år för de här äldre vilket kanske gör att de kommer vara extra boostade inför det här året, så det känns jättebra. En stabil och homogen grupp som vill något med det som de håller på med, jag tycker att våra chanser till guld har ökat några procent till det här året som kommer.  

Tidigare vinnare

2018/19: David Ahlmark, IK Sirius IBK

2017/18: Niklas Pålsson, Jönköpings IK

2016/17: Thomas Brottman, IBF Falun

2015/16: Niklas Nordén, Växjö IBK

2014/15: Johan Astbrant, Linköping IBK

2013/14: Mikael Hill, Mullsjö AIS

2012/13: Magnus Näsman, Granlo BK

2011/12: Krono Zovko, Tyresö Trollbäcken IBK

2010/11: Stefan Hedlund, Linköping IBK

2009/10: Lars Jedheim, Sirius IBK

2008/09: Stefan Forsman, Storvreta IBK

2007/08: Isac Carlsson, Warberg IC

2006/07: Magnus Jäderlund, Caperio/Täby FC

2005/06: Magnus Jäderlund, Caperio/Råsunda

2004/05: Vidar Jonsson, FC Helsingborg

2003/04: Mika Packalén, Balrog IK

2002/03: Stefan Pettersson, Warberg IC-85

2001/02: Mika Packalén, Balrog IK

2000/01: Magnus Svensson, Fornudden IB

1999/00: Göran Strömstedt, Järfälla IBK

1998/99: Urban Karlsson, IBK Dalen


Fotnot: Utmärkelsen Årets tränare delas årligen ut av Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan och utses i samarbete med huvudtränarna i SSL.

Du kanske även vill läsa: Plus Årets 120 bästa TRÄNARE i Sverige - från SSL till Herr3an och JAS Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten