Time out

SSL-spelare tar time out på obestämd tid

ANNONS

Psykisk ohälsa ligger bakom SSL-spelarens beslut

En av Västerås Rönnbys bästa backar Hanna Garman har valt att ta en time out på obestämd tid på grund av psykisk ohälsa, något som VLT var först med att avslöja. 23-åringen som tillhör Guldsteget, förbundets talangfabrik för tänkta framtida A-landslagsspelare, har inte spelat någon match sedan Rönnby mötte IKSU i slutet av december.  

- Hela den dagen mådde jag dåligt och ville inte vara bland folk. Resan upp till Umeå var tuff och det var jobbigt när man såg alla andra ha kul och skratta och så sitter jag där och känner mig helt tom, säger Garman till VLT.

Det återstår sex omgångar av grundserien och Västerås Rönnby ligger just nu på en sjunde plats och krigar för fullt om att bli ett av åtta lag som tar sig vidare till slutspel. Men huruvida om Garman kommer att spela mer denna säsong eller inte är oklart i dagsläget.

- Framtiden är oklar. Jag slåss lite med mig själv. En del av mig vill ju komma tillbaka men samtidigt känns inte innebandyn lika viktig längre. Jag känner att jag behöver jobba med mig själv och komma upp på benen igen.