Förbjudet byte
Foto: Göran Hagberg/Kjelle Svensson

Schweizproffsets nya klubb är klar

ANNONS

Dennis Blomberg nobbar Djurgården och väljer AIK istället.

För två år sedan lämnade Dennis Blomberg Djurgården och gnetandet i allsvenskan till förmån för proffslivet i Schweiz och Chur. Det har varit klart en tid att flyttlasset går tillbaka till Sverige och att flera lag har jagat Blomberg både från allsvenskan och SSL. Nu står det klart att det blev AIK som drog det längsta strået.   

- Deras satsning lät spännande och jag hörde om deras otroligt bra sammanhållning inom laget. Sen självklart som gnagare så är det mäktigt att sätta på sig en AIK-tröja! Jag dementerade SSL på grund av att jag har familj och vi vill bo kvar i Stockholm, säger Blomberg till Innebandymagazinet.

Vilka lag de var som jagade honom vill han inte gå in på men till slut var det bara två lag som valet stod emellan.

- Det stod mellan AIK och Älvsjö till slut!

Vad är det för skillnad på Djurgårdaren som lämnade Sverige och AIK:aren som kommer tillbaka?

- Oj, fråga min tränare, skratt. Nej men tempot var betydligt mycket högre och fysiska spelet var betydligt mycket hårdare i Schweiz, har lärt mig att ta snabbare avslut och passa bollen istället för att alltid ta avslut, och täcka bollen på ett annat sätt. Sen får vi se om det har varit till min fördel eller inte!

Men hur tänkte du egentligen när du byter Djurgården mot AIK, är det ens en gång tillåtet?

- Haha ja du, Sebastian Gafvelin är min närmsta vän och urgårdare, han jublade väl inte mest av alla kan jag säga. Skillnaden är att jag kommer stå på andra sidan av planen när vi kommer till Eriksdalshallen, med en väldigt mycket snyggare tröja!

Video: Gafvelin visar upp vad Blomberg har att vänta i Eriksdalshallen.

Blomberg har helt rätt i att den forne lagkamraten och Djurgårdenspelaren Gafvelin inte blev allt för nöjd över beslutet.

- Ja, vad ska man säga? Man blir bara trött och matt. Hädanefter får han äta på golvet med hunden när de kommer över på middag. För inga gnagare sitter vid mitt bord och äter i alla fall, säger Gafvelin till Innebandymagazinet, med ett skratt och fortsätter:

- Men såklart tråkigt att inte få spela ihop nu när han äntligen flyttat hem, hade sätt fram emot det men önskar honom självklart lycka till och han är mer än välkommen till Eriksdalshallen precis som alla andra.




Den här artikeln handlar om: