UPPRÖRDA KÄNSLOR
Foto: Magnus C Lydahl

Dalens nya drag efter degraderingen - anlitar advokatbyrå

ANNONS

Berättar: "Vi har stora förhoppningar om att få igenom det här".

I fredags blev det klart att Svenska Innebandyförbundet avslutar säsongen 19/20. I respektive SSL-serie blev seriesegrarna SM-guldmedaljörer och de dåvarande tabellerna räknades som sluttabeller även för frågor som nedflyttning. För Dalens damer innebär detta att man degraderas till allsvenskan då man låg två poäng bakom tolfteplacerade Warberg, dock hade båda lagen hade sex poäng kvar att spela om. Beslutet har väckt starka känslor hos Dalen som bland annat startat en namninsamling som i skrivande stund 1448 underskrifter.

På måndagsmorgonen kommer också Dalens nästa drag då man tar hjälp av en advokatbyrå att överklaga fredagens beslut.

- Lex Dalen som vi kallar det. Vi kommer överklaga att damerna blivit nedflyttade till allsvenskan och vi tar hjälp av en advokat som ska hjälpa oss att skriva en överklagan till Riksidrottsnämnden, och vi har stora förhoppningar om att få igenom det här, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi tycker att det är märkligt att Svenska Innebandyförbundet säger att man inte kan utöka SSL Dam men att man kan utöka många andra serier. Vi har sett hur de har förändrat i andra serier, vi kan ta dam allsvenskan där man går från fyra åttalagsserier till en tio, tolv,tolv och fjortonlagsserie. Och i division 1 norra herrar så var det snack om att bli 17 lag, så vad är grejen med att köra 15 lag i SSL Dam? Det känns jättemärkligt att ta ett sånt här beslut när vi har chansen att hålla oss kvar.

Dalen har även varit i kontakt med Riksidrottsnämnden efter fredagens beslut.

- Jag har pratat med Riksidrottsnämndens ordförande som sa att tycker ni så här så är det självklart att ni ska överklaga. Sen pratade jag med Svenska Innebandyförbundets jurist här på morgonen också för vi tycker inte att de har kommit ut med något beslut än till oss, vi saknar det. Vi skulle vilja ha ett skriftligt beslut och inte bara att det står på hemsidan att Dalens damer är nerskickade så det skulle de ta tag i och även tala om vad som gäller med överklagan och hur lång tid vi har på oss.

Hur snabbt kommer ni lämna in det här?

- Klart att vi ska lämna in så snabbt som möjligt men vi vill gå igenom det här ordentligt och se att vi inte missar något. Men jag tror att det är två veckor vi har på oss, sen vet jag inte om det är från att det låg på hemsidan eller om det är när vi fått ett skriftligt besked men det har mindre betydelse.

För Dalens damer har det varit några deppiga dagar sedan beslutet kom i fredags. Laget samlades under lördagen för att prata igenom det som hänt.

- Vi hade möte på lördagsmorgonen och det var ju fruktansvärt deppigt. Och det är klart att man är jättebesvikna på Svenska Innebandyförbundet att man tar det här beslutet, de sa direkt att vi vill starta en namninsamling på det här och de vill ju att vi ska överklaga. Det var ett väldigt besviket lag.

TV: Dalens sista(?) mål i SSL Dam den här gången.

Du kanske även vill läsa:
Dalen startar namninsamling mot förbundets beslut
Dalen startar namninsamling mot förbundets beslut
Den här artikeln handlar om: