Foto: Per Wiklund

Dalen startar namninsamling mot förbundets beslut

ANNONS

Accepterar inte degraderingen: "Damernas SSL borde utökas med fler lag till nästa säsong"

Igår blev det klart att säsongen 19/20 avbryts helt och att det inte blir någon SM-final i år. Istället går SM-guldet till seriesegrarna IKSU på damsidan och Falun på herrsidan och de nuvarande tabellerna gäller som sluttabeller för upp- och nedflyttning. För Dalens damer innebär det här att man nu degraderas till Allsvenskan då man slutar två poäng bakom Warberg. Dock hade både Warberg och Dalen sex poäng kvar att spela om, och det rörde upp starka känslor.

– Jag tycker att det är en stor skandal, jag förstår ingenting. Vi är två poäng efter och det är sex poäng kvar att spela om och Svenska Innebandyförbundet tar ett beslut om att vi ska flyttas ner... Jag såg det här på förmiddagen att Handbollsförbundet utökade sin serie, varför kan inte Svenska Innebandyförbundet göra det, sa Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet och berättade vidare att man skulle överklaga beslutet.

– Det är tragiskt. Vi har varit jättemånga år i SSL och det är klart att det är där våra damer och herrar ska vara, och att de nu åker ur - vi har inte accepterat att de åker ur. Vi kommer överklaga, vi kommer fokusera på att vi ska vara ett SSL-lag. Vi hoppas och tror att RF kommer ändra på det här beslutet, och skulle det inte bli så så kommer vi göra allt vi kan för att gå upp kommande säsong.

Nu har IBK Dalen startat en namninsamling där i skrivande stund över 300 personer har skrivit på. Förslaget från klubben är att man istället bör utöka antalet lag i damernas SSL till nästa säsong.

– Eftersom vi inte sportsligt fick vara med och avgöra vårt öde menar vi att damernas SSL, precis som många andra serier, borde utökas med fler lag till nästa säsong. Det är för oss det enda rättvisa och sportsliga alternativet i det här läget, då det ju inte genom rådande tabellplacering gick att utläsa vilka lag som skulle åka ur serien. Håller du med oss? I så fall ber vi om ditt namn till vår namninsamling, skriver tränaren Henrik Vilhelmsson i anslutning till insamlingen.

Läs mer här

Den här artikeln handlar om: