Foto: Magnus C Lydahl/Per Wiklund
Coronaviruset

Dalen kastas ur SSL: "En stor skandal"

ANNONS

Sex poäng kvar att spela om när Coronaviruset tvingade serien till att avbrytas - degraderas till allsvenskan.

Idag blev det klart att säsongen 19/20 avbryts helt och att det inte blir någon SM-final i år. Istället tas SM-guldet av seriesegrarna IKSU på damsidan och Falun på herrsidan och de nuvarande tabellerna gäller som sluttabeller när det gäller upp- och nedflyttning. För Dalen innebär det här att man nu degraderas till allsvenskan då man slutar två poäng bakom Warberg. Dock hade både Warberg och Dalen sex poäng kvar att spela om, och det är upprörda känslor i Dalen under fredagen.

- Jag tycker att det är en stor skandal, jag förstår ingenting. Vi är två poäng efter och det är sex poäng kvar att spela om och Svenska Innebandyförbundet tar ett beslut om att vi ska flyttas ner... Jag såg det här på förmiddagen att Handbollsförbundet utökade sin serie, varför kan inte Svenska Innebandyförbundet göra det, säger Dalens Klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Om jag förstått det rätt verkar det som att Svenska Innebandyförbundet kommer utöka damallsvenskan. Och om de utökar damallsvenskan, vad är problemet att utöka SSL Dam? Och varför flyttar man ner IBK Dalens damer som har chans att spela sig kvar?

Frustrationen hos Dalen är tydlig efter dagens beslut.

- Vi är en klubb som har skött oss. Vi har spelat alla matcher vi har kunnat och blir ändå nerflyttade, jag tycker att det är en stor skandal och det är självklart att vi ska göra allt vi kan för att överklaga det här. Jag är så sjukt besviken på Svenska Innebandyförbundet att jag knappt har ord.

Bottenplaceringarna - SSL Dam
11. Jönköping - 22 poäng med 25 spelade matcher
12. Warberg - 17 poäng med 24 spelade matcher
--------------------------
13. Dalen - 15 poäng med 24 spelade matcher
14. Skoghall - 11 poäng med 25 spelade matcher

Vad innebär det här nu för föreningen att damlaget tvingas ner i allsvenskan?

- Det är tragiskt. Vi har varit jättemånga år i SSL och det är klart att det är där våra damer och herrar ska va, och att de nu åker ur - vi har inte accepterat att de åker ur. Vi kommer överklaga, vi kommer fokusera på att vi ska vara ett SSL-lag. Vi hoppas och tror att RF kommer ändra på det här beslutet, och skulle det inte bli så så kommer vi göra allt vi kan för att gå upp kommande säsong.

Men att det skulle bli tal om någon spelarflykt i Dalen eller att man skulle tappa nyckelspelare tror inte Karlsson.

- Det tror jag inte, det kan vara någon spelare men vi har väldigt många kontrakterade och det ser bra ut inför kommande säsong. Jag tror att vi kommer ha ett väldigt starkt lag kommande säsong men jag kan inte släppa det här. Jag ser det inte som att vi är ett allsvenskt lag än. Vi har några veckor att överklaga och det kommer vi göra.

- Vi är sjukt besvikna i Dalen och vi kommer göra allt vi kan för att överklaga.

Du kanske även vill läsa:
Svenska Innebandyförbundets svar om avslutade säsongen 19/20
Svenska Innebandyförbundets svar om avslutade säsongen 19/20
Allsvenskan Dam utökar ordentligt till 20/21
Allsvenskan Dam utökar ordentligt till 20/21
Den här artikeln handlar om: