Foto: Per Wiklund
Landslaget

EXTRA: U19-VM i Uppsala skjuts upp - här är det nya datumet

ANNONS

Det historiska mästerskapet kommer inte att spelas i maj: "Gör det bästa av situationen"

Tidigare idag blev det klart att säsongen 19/20 nu helt är över och att Falun samt IKSU är Svenska Mästare på herr- och damsidan, detta på grund av det otäcka Coronaviruset som sätter stopp för fortsatt spel den här säsongen. Och nu kommer nästa tråkiga besked när Svenska Innebandyförbundet nu meddelar att U19-VM skjuts fram.

U19-VM skulle ha arrangerats i Uppsala och IFU Arena den 6-10 maj och det skulle vara första gången som Sverige arrangerade ett U19-VM på damsidan, men nu står det klart att man skjutit fram mästerskapet till den 2-6 september. Detta meddelar Svenska Innebandyförbundet i ett pressmeddelande under fredagen. Se pressmeddelandet i sin helhet nedan.

Ett historiskt U19-världsmästerskap skulle ha arrangerats i Uppsala 6-10 maj. Nu står det klart att mästerskapet skjuts upp till 2-6 september.

- Vi gör det bästa av situationen och hoppas att vi kan spela då, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

Uppsala har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. 6-10 maj skulle 16 nationer inta IFU Arena. Men på grund av Coronavirusets spridning och påverkan på idrotten har nu Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet valt att skjuta upp mästerskapet till 2-6 september.

– Vi gör det bästa av situationen och hoppas att vi kan spela då. Det här är just nu ett bättre alternativ än att ställa in mästerskapet. Vårt förslag till Internationella Innebandyförbundet var alltså att försöka spela i september i stället, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

Det slutgiltiga beslutet togs av Internationella Innebandyförbundets exekutiva kommitté under fredagen.

– Det är många som har arbetat hårt och varit inställda på att vi skulle genomföra mästerskapet i maj. Nu får vi se till att säsongen 2020/21 inleds på ett häftigt sätt i september och fylla IFU Arena då i stället, säger Göran Harnesk.

Den här artikeln handlar om: