EXTRA
Foto: Per Wiklund/Magnus C Lydahl
Coronaviruset

EXTRA: Säsongen avslutas - Falun och IKSU Svenska Mästare

"Att SM-finalen inte genomförs i Ericsson Globe är en sorg för lagen, publiken och Svensk Innebandy i stort"

Säsongen 2019/20 är över. Detta meddelar Svenska Innebandyförbundet under fredagen då man i ett pressmeddelande berättar att SM-finalen i Globen ställs in och att Falun och IKSU utses till Svenska Mästare för säsongen 19/20, se pressmeddelandet i sin helhet nedan.

Svenska Innebandyförbundet (SIBF) avslutar säsongen. Här redovisas besluten gällande alla förbundsserier, inklusive Svenska Superligan (SSL).

– Situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl.

All innebandy på förbundsnivå är sedan tidigare färdigspelad/avslutad eller avbruten (SSL Dam och SM-slutspel) som en följd av Coronavirusets spridning i samhället.

TV: En av de sista publikfesterna för säsongen 19/20 när Helsingborg mötte Jönköping på hemmaplan.

Nu har förbundsstyrelsen, efter förslag från Tävlingsutskottet (TU), tagit beslut om SM-slutspelet och SM-finalen, samt upp- och nedflyttning för Svenska Superligan, allsvenskan (dam+herr), division 1 (dam+herr) och division 2 (herr). Bland annat innebär det att det inte kommer att bli något SM-slutspel och SM-finalen i Ericsson Globe ställs in.

– Besluten grundar sig i Svenska Innebandyförbundets tävlingsbestämmelser och beslut vid tidigare tävlingskongresser. Tävlingsutskottets upplägg var väl genomarbetat och styrelsen tog beslutet på ett extrainsatt möte, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl och fortsätter:

– Målsättningen har varit att ha en konsekvent syn och röd tråd för förbundsserierna och att det ska vara applicerbart även i distrikten. Om inte kval kan genomföras ska seriesegrare flyttas upp, samtidigt som lag som har åkt ur en serie ska flyttas ner.

– Föreningen Svenska Superligan (FSSL) ställer sig bakom och respekterar det beslut som Tävlingsutskottet och Förbundsstyrelsen har kommit fram till. I den problematiska situation som vi befinner oss i måste vi förhålla oss till de regelverk som vi tidigare gemensamt har beslutat om, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte och fortsätter:

– Det är en exceptionellt svår situation vi befinner oss i, både som samhälle och som idrott. I det här läget är det bästa vi kan göra att avsluta säsongen och att planera för framtiden.

Beslut kring SM-slutspel, serier, kval, play off

Dam:

• I SSL Dam är 24 av 26 omgångar färdigspelade och lag 12 och 13 har spelat lika många matcher. Förbundsstyrelsen har beslutat att nuvarande tabell är sluttabell för 2019/20.

• Inget SM-slutspel kommer att genomföras. Därav ställs även SM-finalen i Ericsson Globe in.

• Iksu, som ledde Svenska Superligan med två omgångar kvar, utses till svenska mästare. Serietvåan Pixbo Wallenstam IBK tilldelas SM-silver och serietrean KAIS Mora IF tilldelas SM-brons.

• Två seriesegrare i allsvenskan flyttas upp. Seriesegrare saknas i allsvenskan norra och allsvenskan västra, då RIG Umeå IBF (1:a i norra) inte har rätt att kvalificera sig till SSL Dam och Rönnby Västerås IBK Ungdom (1:a i västra) per 31 januari har avböjt att medverka i kval (i enlighet med Tävlingsbestämmelserna).

• Samtliga 20 SDF-platser från division 1 (distriktsserierna) flyttas upp till säsongen 2020/21.

• Alla lag på nedflyttningsplats i Svenska Superligan och allsvenskan degraderas till säsongen 2020/21.

Herr:

• SSL Herr är färdigspelad. Förbundsstyrelsen har beslutat att nuvarande tabell är sluttabell för 2019/20.

• Inget SM-slutspel kommer att genomföras. Därav ställs även SM-finalen i Ericsson Globe in.

• IBF Falun, som vann grundserien, utses till svenska mästare. Serietvåan Storvreta IBK tilldelas SM-silver och serietrean Pixbo Wallenstam IBK tilldelas SM-brons.

• Samtliga seriesegrare i allsvenskan och division 1 flyttas upp till säsongen 2020/21.

• Samtliga 23 SDF-platser från division 2 (distriktsserierna) flyttas upp till säsongen 2020/21.

• Alla lag på nedflyttningsplats i Svenska Superligan, allsvenskan och division 1 degraderas till säsongen 2020/21.

Märit Bergendahl om besluten:

– Jag förstår att en del föreningar nu blir besvikna på att de går miste om chansen att kvala upp i seriesystemen, men situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats. Det mest riktiga är då att seriesegrarna tar platsen i divisionen över. Vilka lag som flyttas upp från distriktsserierna bestämmer distriktsförbunden, genom sina eventuella kval och bestämmelser.

– För alla föreningar som skulle vara med i någon form av kval eller slutspel blir detta så klart ett stort avbräck ekonomiskt. Det är viktigt för oss att våra föreningar klarar sig så bra som det går ur detta. Bland annat för vi en dialog med Riksidrottsförbundet hur idrotten i stort kan kompenseras efter det här.

– Att SM-finalen inte genomförs i Ericsson Globe är en sorg för lagen, publiken och Svensk Innebandy i stort. Det är årets höjdpunkt och världens största enskilda innebandyevenemang.

Du kanske även vill läsa:
Svenska Innebandyförbundets svar om avslutade säsongen 19/20
Svenska Innebandyförbundets svar om avslutade säsongen 19/20
Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
lördag 25 mars
13:00 Endre - Rönnby Svenska Superligan, damer
15:30 Täby - Falun Svenska Superligan, damer
16:00 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan
söndag 26 mars
14:00 Malmö - Team Thorengruppen Svenska Superligan, damer
16:00 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan, damer
16:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan
måndag 27 mars
18:30 Falun - Täby Svenska Superligan, damer
19:30 Rönnby - Endre Svenska Superligan, damer
tisdag 28 mars
18:30 Team Thorengruppen - Malmö Svenska Superligan, damer
19:15 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan
onsdag 29 mars
19:15 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
torsdag 30 mars
19:00 Endre - Rönnby Svenska Superligan, damer

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten