Coronaviruset
Foto: Salibandyliiga/ Esa Takalo
Internationellt

EXTRA: Finland stoppar allt innebandyspel på grund av Corona

ANNONS

Salibandyliiga pausar sitt pågående slutspel på grund av coronaviruset.

Fler och fler ligor i olika sporter runt om i världen väljer att antingen pausa sina seriespel eller spela inför tomma läktare. Nu meddelar finska innebandyförbundet under torsdagen att man väljer att pausa allt spel i damernas och herrarnas högstaserie samt herrarnas näst-högstaserie.

Beslutet gäller från och med fredag den 13:e och tills vidare.

Detta innebär att det finska slutspelet där herrarna är mitt uppe i sina kvartsfinalserier och där damerna precis ska inleda sitt slutspel nu pausas på obestämd tid på grund av Coronaviruset. Samtidigt rekommenderar det finska innebandyförbundet att alla turneringar och läger som ska hållas framöver avbryts eller skjuts upp.

Ligorna under högsta, och herrarnas nästhögsta, avslutas nu för säsongen meddelas det samtidigt.

För Sveriges del så väntar sista omgången i ett flertalet serier i helgen innan herrarnas slutspel inleds nästa vecka och damernas kort därefter. Exakt hur det blir med herrarnas och damernas slutspel är fortfarande oklart, men under gårdagen kom beskedet att det inte längre är tillåtet med samlingar där över 500 personer deltar. Detta är ett försök att förhindra spridningen av Coronaviruset.

Du kanske även vill läsa:
EXTRA: Norge stoppar all innebandyverksamhet
EXTRA: Norge stoppar all innebandyverksamhet
Falun har beslutat att spela inför tomma läktare
Falun har beslutat att spela inför tomma läktare
Den här artikeln handlar om: