Foton: Per Wiklund/Pixabay.com
Coronaviruset
SM-finalen under midsommarhelgen?
ANNONS

Innebandymagazinets grundare Magnus Fredriksson om hur coronaviruset kan påverka innebandyn.

Hur många är det som minns säsongen 1995/96? Det var säsongen då det var ”hallstrejk” runt om i landet. Säsongen kom igång ungefär i omgång fem på alla nivåer. Tabellerna haltade hela vägen fram till slutomgångarna i mars när klubbarna försökte lägga in flyttade matcher i spelprogrammet.

Nu skriver vi 2020 och vi kommer för alltid minnas denna våren för corona-viruset. Nu har drevet satt igång och arrangemang kommer ställas in på löpande band. Oavsett om det är konserter eller sportevenemang.

Innebandyn äger inte själv frågan om SM-slutspelet och exempelvis SM-finalen. Snart kommer det tydliga direktiv vad som gäller för större idrottsarrangemang i Sverige.

Min gissning är att det redan nu tittas på nya datum för exempelvis SM-finalen.

Bryan Adams sköt nyligen upp sin Skandinavien-turné i två månader. Jag tänker att det är en bra fingervisning hur arrangörer löser det här. Konserter och arrangemang skjuts upp i två månader.

För konserter och festivaler som skulle genomföras under försommaren kommer istället att genomföras i augusti/september.

För fotbollsallsvenskan sker starten EFTER EM-slutspelet och de omgångar som inte kan spelas under våren sker istället i oktober, november och kanske december.

För innebandyns del skulle det kunna innebära ett kortare SM-slutspel och en SM-final under midsommarhelgen i Globen. En mästare ska koras eller hur?!

Någon annan smart lösning ser inte jag i alla fall.

En fördel för de blivande mästarna i innebandy skulle bli en betydligt kortare försäsong inför nästa år. Och de nyblivna SM-vinnarna kan fira guldet i högsommarvärme och under pågående sommarlov.

Just nu är Globen ledig under många dagar i juni runt midsommar, om vi nu får bukt med det elaka viruset.

Den här artikeln handlar om: