Coronaviruset
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Kommer det att ställas in större innebandyevenemang?

ANNONS

Information om vad som gäller angående Coronaviruset och inställda idrottsevenemang.

Flera idrottsevenemang i Sverige har börjat att ställas in på grund av Coronaviruset och nere i Schweiz har det spelats en slutspelsmatch inför tomma läktare. Det är många som hör av sig och undrar vad som händer med slutspelet i Sverige och om SM-finalen kan genomföras enligt planerna. Innebandymagazinet har sökt Magnus Nilsson som är arrangemangs- och tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet utan framgång men förbundet har gått ut med information om Coronaviruset på sin hemsida där det bland annat står följande:

- Riksidrottsförbundets (RF) representanter kommer under onsdagen 11 mars att träffa idrottsministern och därefter följer ett möte för arrangemangsansvariga i lagbollsporterna. Under torsdagen 12 mars håller RF ett möte för samtliga idrotter. Svenska Innebandyförbundet följer utvecklingen och förhåller oss till de rekommendationer som kommer.

Riksidrottsförbundet skriver bland annat så här på sin hemsida angående evenemang.

- Vad gäller evenemang så har media rapporterat om tävlingar och liknande som ställts in. Folkhälsomyndighetens råd är att om man väntar sig många besökare från länder med smittspridning så ska man vara noggrann med information, kunna tvätta händerna och ha kontakt med lokal sjukvård. Men inställda evenemang betyder inte att smittspridningen ökat i Sverige.

Så här skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida om man bör ställa in ett evenemang eller inte:

- Alla uppmanas att vara uppmärksamma på symtom, och att stanna hemma om man känner sig sjuk. Det gäller både arbete och privat. Det pågår en dialog angående större evenemang, men generellt gäller att varje evenemang måste bedömas efter sina förutsättningar.

Den här artikeln handlar om: