JAS-tisdag
Foto: Patrik Palm

Sveriges absolut bästa JAS-kedja denna säsong

ANNONS

Lunds superkedja öser in mest poäng av alla i JAS denna säsong.

Det återstår inte många omgångar av årets Juniorallsvenska på damsidan innan det är dags för Play Off. 10 lag av 16 har redan säkrat sin plats i Play Offet där hälften kommer gå vidare till Innebandyfesten och kampen om SM-medaljerna. För att ladda upp inför slutspurten har Innebandymagazinet kollat upp Sveriges två bästa JAS-kedjor när det kommer till att producera poäng.

För någon timma sedan presenterade vi Sveriges näst bästa JAS-kedja på damsidan denna säsong när det kommer till att göra poäng. Nu har det blivit dags att avslöja vilken kedja som är Sveriges effektivaste JAS-kedja och det är IBK Lunds Minna Carlsson, Tindra Carlsson och Filippa Philipsson Eriksson. Tillsammans har trion gjort 104 poäng och de producerar 3,25 poäng per match. Minna leder poängligan i grupp H på 43 poäng, Filippa ligger trea på 36 och Tindra ligger femma på 25 poäng. Anmärkningsvärt att plats två och fyra också är Lundspelare. Tar man en titt på Sverigeligan för JAS  ligger trion etta, sexa och 25:a.

- Jag skulle säga att det som gör att vi passar så bra ihop är våra olika styrkor på planen, vilket gör att vi får många bra lägen och är starka över hela planen, säger Minna till Innebandymagazinet och får medhåll av Filippa som utvecklar det lite mer:

- Jag tycker att vi alla har ett bra samspel och en bra spelförståelse vilket gör att vi kompletterar varandra bra på planen. Vi alla kan lägga den avgörande passningen och ta eget avslut vilket gör oss farliga att möta. När vi kombinerar våra styrkor skapar vi många lägen, något som kan vara svårt för motståndarna att stoppa.

Filippa är minstingen i kedjan då hon är född 03 medans tvillingarna Karlsson är födda ett år tidigare. Men att det skulle vara något speciellt med att spela med ett par tvillingar vill inte Filippa påstå utan hon menar på att alla tre har tvillingmagi tillsammans.

- Det är inte någon större skillnad utan det är som att spela med vem som helst.

Tindra tar över ordet och berättar lite mer om deras olika roller i kedjan.

- Filippa har en talang för att hitta fina passningar, samtidigt som hon har väldigt hög effektivitet på sina avslut. Minna skapar många lägen och farliga målchanser. Jag har mer ansvar defensivt och under uppspelen.

Trots sin unga ålder spelar alla tre i Lunds allsvenska lag och har nyckelroller där. Lund leder den södra serien med två omgångar kvar att spela och dessutom ligger Minna trea i seriens poängliga. De spelar dock inte tillsammans så mycket i allsvenskan men i JAS dominerar de tillsammans och så här säger Minna om hur deras vanligaste poäng ser ut.

- Det är nog en pass från Filippa som jag eller Tindra lägger in.

Med denna superkedja i spetsen är IBK Lund redan klara för Play Off spel och man är dessutom Sveriges bästa JAS-lag sett till mest inspelade poäng per match. Men man ligger först på målskillnad då det finns två lag till som inte förlorat en enda poäng under säsongen än så länge.

- Mycket av succén ligger nog i att vi är ett bra gäng med mycket rutin. Vi visar varje match att vi är ett lag att räkna med, då vi har en bred trupp med många skickliga spelare som alltid gör sitt bästa för laget. Lund är alltid ett lag att räkna med då de redan förra året tog sig till Innebandyfesten och slutade på en tredjeplats, likaså hoppas jag i år att vi tar oss dit, avslutar Filippa.