JAS-tisdag
Foto: Tomas Brandt Wangel

Sveriges näst bästa JAS-kedja

ANNONS

Juniorallsvenskan är inne på upploppet och vi tar en titt på en av landets absolut bästa offensiva kedjor.

Det återstår inte många omgångar av årets Juniorallsvenska på damsidan innan det är dags för Play Off. 10 lag av 16 har redan säkrat sin plats i Play Offet där hälften kommer gå vidare till Innebandyfesten och kampen om SM-medaljerna. För att ladda upp inför slutspurten har Innebandymagazinet kollat upp Sveriges två bästa JAS-kedjor när det kommer till att producera poäng.

På andra plats hittar vi RIG Umeås kedja med Cajsa Alm, Thea Löfborg och Hilma Ahnlund. Alla tre är födda 03 och går första året på Riksinnebandygymnasiet. Ahnlund leder poängligan i grupp A på 44 poäng, en poäng före Löfborg och Alm ligger fyra på 28. Tillsammans har de gjort 115 poäng och de snittar 2,95 poäng per match tillsammans. Tar man en titt på Sverigeligan för JAS ligger de tvåa, femma och 22:a.

- Jag tror att det som gör att vi fungerar så bra ihop är att alla är väldigt olika och det gör att vi kompletterar varandra. Cajsa är en tvåvägsspelare, Thea är vass i avsluten och jag gillar att dra en spelare eller att hitta passningar, säger Ahnlund till Innebandymagazinet och får medhåll av Alm:

- Det är nog att vi är bra på olika saker och därför kompletterar vi varandra väldigt bra. Det som också gör att vi fungerar bra ihop är att vi alltid vet vart vi har varandra eftersom att vi fått riktlinjer i spelet.

Trion har inte spelat så länge tillsammans eftersom alla tre började på RIG i höstas men de har snabbt hittat en gemensam magi i sitt spel.

- Vi har spelat tillsammans ungefär sen vi började. Vi hittar varandra bra nu och har ett bra rörelsemönster, så därför är vi rätt målfarliga, säger Löfborg.

När det kommer till hur succékedjans vanligaste poäng går till är alla tre slående överens och Alm beskriver det bäst.

- Det börjar ofta med att jag driver upp med bollen och spelar sen ner till Hilma som gör någon dragning och släpper in bollen i slottet där Thea finns och kan avsluta.

Med tanke på hur bra kedjan hittat varandra redan så är det en kittlande tanke på vad som skulle hända om de får fortsätta att spela ihop i två år till.

- Förhoppningsvis får vi spela ihop i två år till och om vi skulle göra det skulle det vara otroligt roligt. Tiden tillsammans har gått väldigt fort och det känns som att vi nyss började spela med varandra. Hur det skulle se ut om två år är svårt att veta just nu, men vi strävar efter att bli bättre hela tiden.

Förra säsongen misslyckades RIG med att ta sig vidare från gruppspelet på Innebandyfesten. Något som tog hårt på de som var med då men RIG:s nya superkedja skall se till så att det inte händer igen.

- Det är inget det pratas jättemycket om utan vi fokuserar mest på denna säsongen. Såklart är vi taggade och ska se till att vinna gruppen och ta ett SM-guld i år istället, avslutar Löfborg.

Hmm, undrar du vilken som är Sveriges bästa JAS-kedja? Den artikeln släpper vi om någon timma.