Örebro-Karlstad 19.00

Ikväll kan stjärnforwarden bli historisk

ANNONS

Behöver bara fem poäng för att tangera tidigare poängrekordet i allsvenskan.

Det vankas en full omgång av Allsvenskan Herr ikväll och för Karlstad innebär det att man kan bygga vidare på helgens seger över toppkonkurrenterna Lindås som man besegrade med 7-6 efter att ha avgjort under förlängning.

- Det var väl en helt okej match. Jag tycker att man märkte att det var två bra lag och så, tror det var väldigt kul för publiken. Sen för våran del var det ett steg fram också mot de senaste matcherna. Vi var värda två poäng till slut, säger Karlstads Adam Colling till Innebandymagazinet.

Och ikväll ställs man mot Örebro på bortaplan.

- Det blir kul, det brukar bli ganska heta möten mot just Örebro. Jag såg att de hade någon sponsormatch också så hoppas på mycket folk.

Karlstad har även chans till revansch mot Örebro ikväll efter att man förlorat lagens förra möte.

- Det är klart att vi vill vinna dels för att nästintill kunna säkra kvalplatsen och sen vill vi behålla andraplatsen för att förhoppningsvis kunna få en hemmaplansfördel längre fram i kvalet. Så på så sätt är det en viktig match, sen är det alltid skönt att kunna mot Örebro. Det har blivit lite rivalitet mellan lagen ändå.

Men det är en speciell match ikväll för Adam Colling. Mot Lindås senast svarade Colling för fem poäng och står nu noterad på 76(46+30) poäng den här säsongen, och skulle stjärnforwarden göra fem poäng även ikväll kommer han tangera Kim Nilssons poängrekord i allsvenskan på 81 poäng. Och gör han sex poäng går han om och blir ny ensam rekordinnehavare.

- Det är väl inget jag försöker tänka på så, jag försöker bara spela mitt spel och någonstans vet jag med mig att då brukar poängen trilla in. Sen om det blir fem eller sex poäng eller så idag är svårt att säga nu. Jag försöker hjälpa laget så mycket som möjligt, såklart vore det kul om det skulle komma nu slutspurten.

Är poängrekordet något lagkamraterna brukar ta upp eller pika dig för?

- (Skratt) Nej det är relativt lugnt. Det är väl Tor som är på mig lite om det, jag vet inte om han försöker få mig ur balans men det är inget jag påverkas av så.

Men vad skulle det betyda för dig att få sätta ett poängrekord i allsvenskan?

- Det var inget jag tänkte på innan säsongen så eller under säsongen utan det var först när jag hörde talas om det. Men det är klart att det alltid är kul att slå rekord, det är väl något alla spelare vill göra. 

Colling har också en bra idé över vad laget behöver göra för att ta hem segern ikväll.

- Någonstans att vi går in och försöker spela snarlikt som vi gör på hemmaplan och försöker ha mycket boll och fart på fötterna, det är det vanliga som kommer krävas mot Örebro. De har många skickliga spelare som är bra med boll men kanske lite sämre utan boll, så får vi föra matchen och styra efter vårt tempo tror jag att det blir bra. 

Blir det sex poäng och nytt rekord av dig ikväll?

- Jag ska försöka iallafall, förhoppningsvis.

TV: Se när Adam Colling sätter kvitteringen till 6-6 hemma mot Lindås i klippet ovan.


Du kanske även vill läsa:
Efter chocktappet - chans till revansch för Hagunda
Efter chocktappet - chans till revansch för Hagunda