Hagunda-Gävle 19.00
Foto: Adam Troy

Efter chocktappet - chans till revansch för Hagunda

ANNONS

Under kvalstrecket - viktig match för Hagunda om kvaldrömmen ska leva vidare i allsvenskan norra.

Det väntar en full allsvensk omgång ikväll med tio matcher från allsvenskan norra och södra. För Hagundas del så innebär det att man redan nu har chans till revansch efter det snöpliga avslutet i helgens möte mot Salem där man tappade 5-2 till 5-5 i matchens sista fem minuter, och där kvitteringen kom med bara fem sekunder kvar att spela.

- Vi gör det bra i 55 minuter. Sen släpper vi in tre mål när vi leder med 5-2, och det går lite i synk med hur året gått. Men vi har sagt att vi får släppa det som varit och se till att vi får med oss marginalerna på våran sida under de sista matcherna, säger Hagundas tränare Magnus Adolfsson till Innebandymagazinet.

Och det var tunga miner hos Hagunda efter att ha tappat vad som såg ut att vara tre klara poäng i lördags.

- Det var en tung lördagskväll, tung söndag och sen tung måndag. Sen träffades vi på måndagskväll och då kändes det ändå som att vi lyckades ladda om och få en annan typ av syn på de sista två veckorna i grundserien.

Redan ikväll kan man alltså få chans till revansch när Hagunda ställs mot Gävle på hemmaplan i IFU Arena.

- Det är en tuff match. De spöade Tullinge två gånger och är ett lag som har lättare att spela mot de bra lagen. De backar hem och har raka spelvändningar, gör ofta en lång förstapass och vinner ofta mycket boll i anfallszon. De gjorde några såna mål mot Tullinge där de vann tillbaka bollen och gjorde mål på spelvändningar, det är en tuff match och en sån match där man måste tro på det man gör och spela med stora marginaler.

Kvällens match innebär också att Hagunda nu spelar tre matcher under loppet av en vecka där man även har ett möte mot AIK att se fram emot på lördag. Men just att spela så många matcher under kort tid tror inte Adolfsson blir något problem.

- Det gäller att ta en match i taget. Vi har tränat lite lättare under måndag-tisdag och kört kortare pass med inte så mycket intensitet, pratat lite speldelar och hålla igång kropparna. Vi har träning imorgon igen och då blir det också lite lugnare med rehab och vila upp kropparna och återhämta sig så vi är redo inför lördagsmatchen. Men det ska inte vara några problem, det är det här som vi tränar för någonstans. Att spela tre matcher på en vecka, det klarar vi.

Vad kommer krävas av er för en seger ikväll?

- Tålamod i försvarsspelet och sätta de kontringar som vi får. Sen framförallt handlar det om att vara tydliga med bollen och inte bjuda på saker, spela vårt spel och inte chansa för mycket. Jag tror vi som mest haft en tvåmålsledning inför en sistaperiod och lite där vi måste nöta på med vårt spel och sen får vi utdelning i slutet. Där någonstans är nyckeln mot ett lag som Gävle för de kommer hänga på och de kommer kriga.

TV: Se avslutningen mellan Hagunda och Salem i klippet nedan.