INTERNATIONELLT
Foto: Patrick Kouni
Internationellt

Svensk uppgörelse i schweizisk cupfinal

ANNONS

Flera svenskar är inblandade när schweiziska ligacupen avgörs idag.

Ikväll spelas finalen i den schweiziska ligacupen mellan Alligator Malans och Zug United. Malans tränas av Oscar Lundin och Oscar Eriksson-Elfsberg är lagets poängkung. Zug tränas också av en svensk tränare i Nicklas Hedstål som har hela fem svenska spelare i truppen att tillgå. Även Zug har en svensk poängkung i Andreas Dahlqvist.  

- Det ska bli grymt kul. Vi har verkligen haft en tuff väg till finalen (Chur, Wiler, Rychenberg) och presterat bra. Och idag kommer vi ha en rödsvart vägg som stöttar oss i en fullsatt Wankdorfhalle, säger Lundin till Innebandymagazinet.

Blir det extra tändvätska för dig att möta en svensk tränarkollega plus fem svenska spelare?

- Det skulle jag inte säga. Men att det är Zug som är det enda laget vi inte lyckats besegra ännu i serien (två förluster efter förlängning) i år gör det lite extra intressant. Vi har skruvat på ett par grejer inför matchen och hoppas att det slår väl ut.

Tar vi en titt på ligan som precis är slutspelad så kom Alligator fyra och Zug femma på lika många inspelade poäng. En placering som Lundin är nöjd med efter omständigheterna. 

- Om man ser till alla parametrar likt skador och annan frånvaro så har vi gjort många saker bra. Topp 4 var målet från början och vi tog mer poäng än de senaste två säsongerna. Laget utvecklas stadigt och vi spelar en innebandy med en supertydlig identitet. Dessa två delar är viktigast för mig, då vet jag att vi alltid över tid har bra chans att vinna mycket matcher.

I kvartsfinal väntar HC Rychenberg Winterthur som slutade sjua i serien och den kvartsfinalserien avgörs i bästa av sju matcher. 

- En rolig motståndare. Det är publiklaget nummer ett här nere och det kommer vara grym stämning varje match. Sportsligt så är det ett lag som passar oss bra. Vi brukar kunna kontrollera matchbilden mot dem med vårt presspel och bollinnehav så länge vi är påslagna.

Oscar Lundin är inne på sitt tredje år nere i Schweiz och han har tidigare sagt till Innebandymagazinet att detta blir hans  sista säsong i alplandet. I veckan som var har det cirkulerat rykten om att Lundin skulle vara klar för Växjö Vipers kommande säsong.

 - Växjö Vipers är en spännande förening som framförallt över tid har chansen att ha en stark position i innebandysverige. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget.

Klockan 20.15 ikväll spelas finalen och du kan se den gratis här.

FAKTA

Svenska spelare i cupfinalen

  • Niklas Hedstål, tränare Zug United
  • Petter Nilsson, målvakt Zug United
  • Carl Kostov-Bredberg, back Zug United
  • Emil Julkunen, anfallare Zug United
  • Andreas Dahlqvist, anfallare Zug United
  • Alexander Larsson, anfallare Zug United
  • Oscar Lundin, tränare Alligator Malans
  • Oscar Eriksson-Elfsberg, anfallare Alligator Malans
Den här artikeln handlar om: